12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАДжейсън Тейтъм попари Бруклин в края (видео)

Джейсън Тейтъм попари Бруклин в края (видео)

Бостън поведе с 1-0 победи в серията от плейофите в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън започна с победа в плейофите на НБА през този сезон. „Келтите“ надвиха Бруклин със 115:114 у дома и вече водят с 1-0 победи от серията от първия кръг на елиминациите на Изток.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм навъртя на сметката на Бостън 31 точки, като бе 10/12 от линията за изпълнение на наказателни удари, плюс 8 асистенции. Джейлън Браун добави 23 и 5 борби. С по 20 точки финишираха Ал Хорфорд и Маркъс Смарт, като първият грабна и 15 борби.

Кайри Ървинг наниза 39 точки за Бруклин, от които 6 тройки, в добавка към 5 борби и 6 асистенции. Кевин Дюрант вкара 23. Горан Драгич се включи от пейката с 14 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: 45 сек. преди края Кайри Ървинг изведе Нетс напред със 114:111. Домакините обаче не се отказаха и намалиха до 113:114 след кош на Джейлън Браун. След пропуск на Кевин Дюрант Джейсън Тейтъм се превърна в герой за Бостън. Крилото стана автор на ключовия последен кош в срещата, дошъл със сирената и след пас на Маркъс Смарт. С него бившият възпитаник на университета Дюк хвърли в радост феновете на Селтикс и донесе успеха на отбора си с крайното 115:114.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири успеха от седем двубоя. Мач №2 между Бруклин и Бостън ще бъде на 21 април. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – БРУКЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани