8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Такива мачове се играят много трудно

Росен Барчовски: Такива мачове се играят много трудно

Дебютантите се включиха много добре, поздравявам ги, заяви селекционерът на България

Резултатът беше най-важен, всичко останало е на заден план. Такива мачове се играят много трудно, вече го казах. Срещу отбор, който е от нашата черга или малко по-слаб от нашия, но е домакин и играе за нищо, а ние играем за всичко. Това беше най-важният момент. Следващият се състоя в изпълнени три задачи. Те бяха поставени на разбора и по време на краткия лагер. Играта ни в защита беше много добра, имахме малко пропуски. Втората задача бе да спечелим борбата под коша, защото румънците имат много ръстови играчи. Направихме с 12 борби повече и с цели 16 в нападение. Третото беше да контролираме играта и резултата, това също го направихме„, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след успеха над Румъния с 62:61 в мач от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

“Изпуснахме малки ситуации, в които разликата можеше да стане между 10 и 12 точки, но проблемът ни беше в нападение. Имахме нисък процент, особено от тройката, където сме силни. Отдавам го на напрежението, имахме много отворени шутове, както и на малкото време за подготовка. Важното е, че четирима дебютираха”, допълни наставникът, чийто тим остава в битката за върха в група F на пресявките.

Борбата на Лъчезар Димитров в края се оказа изключително важна и почти затвори мача. Тройката на Павлин Иванов почти го спечели. Не искам да давам много индивидуални оценки, а да поздравя дебютантите, защото се включиха много добре. Даже включването на Георги Боянов беше много храбро, аз съм много доволен от него. Това е сърцато момче, за което ще дойде времето, в което ще се покаже. Поздравявам целия отбор и щаба си, който свърши добра работа„, добави Росен Барчовски.

Във времето минаха много хора през националния отбор, получиха шанс. Както видяхте, в този мач играхме с 12 човека. Много трудно се играе с целия състав в толкова отговорна среща. Това също е плюс, особено за бъдещето„, каза още треньорът на представителния ни тим.

“Защитата и борбата под коша ще бъдат ключови срещу Португалия. Подобен мач като днешния няма да направим от гледна точка на процента в нападение. Абсолютно съм убеден, че в Ботевград ще реализираме тези ситуации. Трябва да се порадваме съвсем умерено и да се подготвяме за неделя, защото ще бъде много трудно. Трябва да победим и то с над 10 точки разлика, което не е малко. Ще имаме Александър Везенков, който ще даде импулс и ще подобри нападението. Само се моля да изиграем такава битка в защита и при борбата”, бе мнението на Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани