14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Прекланям се пред тази публика, беше невероятна, за което й...

Росен Барчовски: Прекланям се пред тази публика, беше невероятна, за което й благодаря

Във ФИБА са буквояди, категорично не съм доволен от съдийството, бе мнението на селекционера

Не ни достигнаха две неща. Допуснахме грешки, една фатална и няколко по време на мача от вкарване от аут срещу тяхната преса. Направихме го от небрежност и от това, което сме тренирали. Подготвяхме се за това нещо, иначе успяхме да спечелим, само че тези 11 точки разлика са тежки. За да ги постигнеш, трябва да водиш с комфортните 20, бяхме близо в един момент, но гостите няма да се откажат. Една тройка, една грешка и се наказват тези неща. Прекланям се пред тази публика, беше невероятна, за което й благодаря. Борихме се и играхме добър баскетбол. Португалия е много сериозен тим“, заяви селекционерът на България Росен Барчовски, след като отборът му успя да се класира за следващия етап на квалификациите за Евробаскет 2025. 

“Има едно нещо, което не мога да не отбележа. В нашата зала португалците имат 34 наказателни удари, това са два пъти повече от нас. Вкараха 25 от тях, на нас ни свириха с 10 – 11 лични нарушения повече. Извинявам се много, но решаваш мач с неспортсменски фаул в края. Във ФИБА са буквояди, това е единственото, което могат да измислят – да сменят правилата непрекъснато. Можеше да се свири нормално, щяхме да постигнем нашата цел. Категорично не съм доволен от съдийството. Не е това причината, трябваше още в Португалия да загубим с по-малко, но тогава бяхме в различен състав”, каза още наставникът, чийто тим ще играе допълнителен турнир в края на август. 

“Поздравявам момчетата, бориха се много. Отборът има бъдеще, има още една квалификация. Нищо не е загубено, можеше да го решим тук. Вървим по трудния път, на мен такава съдбата“, смята Росен Барчовски. 

“Някои детайли ги изискваме за борбата под коша. Говоря за блокирането в защита. В Румъния се справихме, въпреки че там имаха по-високи играчи, но по-тромави. Много съм недоволен. Траванте Уилямс цял мач игра театър. Той е за Оскар, каза го на реферите, но те не ме чуха. Ако този мач беше свирен нормално, щеше да е между 13 и 15 точки за нас. Убеден съм в това. Александър Везенков е Господ, но и той се уморява и не може да играе чудовищни мачове. Може би трябваше да му намеря още 2 минути за почивка, но мачът беше такъв. Най-хубавото е, че имаше толкова много деца. Спортът си има своята комерсиална цел, но основната задача е да пали именно децата и да ги кара да идват в залите, а не да правят глупости. Това е най-голямата победа на българския баскетбол”, завърши наставникът на представителния ни тим. 

България победи Португалия, но не успя да стигне до следващия етап на квалификациите за Евробаскет 2025 (видео)

ПрезGoogle
ИзточникНова спорт
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани