18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Везенков: Целият отбор играе, за да вижда малките деца в залите

Александър Везенков: Целият отбор играе, за да вижда малките деца в залите

Оставихме португалците да си повярват, искам да благодаря на хората, които напълниха залата, допълни крилото

Имахме шанс да спечелим с необходимата разлика, поведохме със 17 точки. Направихме леки грешки, бяхме и изморени. Направихме 2-3 грешки, които можехме да си спестим. Оставихме португалците да си повярват. Искам да благодаря на хората, които напълниха залата. Това е най-важният успех на българския баскетбол. Всеки искаше да спечелим, поведохме с над 10 точки, имахме шанс да го направим, но не успяхме. Младите трябва да продължават да тренират, да се развиват. Благодаря на Чавдар Костов, който още веднъж каза, че ще помогне с каквото може. Трябва да продължим, през лятото има още едни квалификации, които ще бъдат много тежки. Най-важното е да напредваме. Можехме да продължим напред, но не направихме това, което трябваше„, сподели Александър Везенков след мача срещу Португалия в Ботевград. 

“Тренирам стрелбата от дрибъл за всеки случай, за да помогна на отбора. Можех да помогна още малко, но не се получи. Това е самата истина. Всеки трябва да се развива в собствения си тим и да видим какво ще стане лятото”, добави крилото, след като наниза 30 точки. 

Чувствам се много добре. Целият отбор играе, за да вижда малките деца в залите. Знаем, че не е най-популярният спорт в България. Нивото на първенството може би не е от най-високите, но те трябва да имат примери и да ги виждаме все по-често в залите. Благодаря им на тях и на родителите, както и на всички, които дойдоха. Не можахме да се зарадваме всички заедно, но трябва да продължим напред„, допълни Спортист №1 на България за 2022 г. 

Опитвам се да не се афектирам от коментарите на хората по въпроса за НБА и Сакраменто Кингс. Гледам седмица за седмица и да се наслаждавам на това, което правя. Ще видим кога ще се коментира тази тема”, завърши Александър Везенков. 

България победи Португалия, но не успя да стигне до следващия етап на квалификациите за Евробаскет 2025 (видео)

ПрезGoogle
ИзточникNova Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани