14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Не може да оставиш един отбор да тe поведе с...

Росен Барчовски: Не може да оставиш един отбор да тe поведе с 18 точки

Лош процент стрелба, грешки, коментира още наставникът на ЦСКА

„В края Кейлъб Уесън пропусна наказателния удар, на това можем да отдадем част от загубата. Бяхме в печеливша позиция или в такава да играем продължение. Още преди това един фаул на Георги Боянов, след това атаката на Уесън можеше да се превърне в кош и фаул, както и ситуацията на първия. Когато поисках видеоповторение, но не го дадоха… Много са ми странни тези правила, ще ги науча все някога. Те ги сменят непрекъснато всяка година, така объркват всички. Аз въобще не искам да ги знам. Когато играч в нападение хване топката с две ръце и атакува, се дават изпълнение на наказателни удари. В случая с Брандън Йънг трябваше да са три опита. Когато казах това на реферите след мача, ми обясниха, че било така„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след поражението от Рилски спортист със 78:79 в мач от НБЛ.

Преди това ние започваме безобразно мача, все едно сме били дрогирани или сме пътували 26 часа. Оставихме ги да се разиграят и след това започваме да играем. Лош процент стрелба, грешки. Имахме няколко бързи атаки и числено превъзходство от типа двама на един, но ние правим грешки, след което ни връщат тройки. Когато започнахме да ги настигаме, останаха единствени ситуации. Поздравления за Рилски, ние имаме много повече потенциал, допълни наставникът на „червените“, които са с баланс от 4-2.

Аз не подценявам никого, това работя като професионалист. Не може да има такова нещо в професионалния спорт, независимо срещу кого играеш. Това е липса на уважение към самия теб, съперника и баскетбола. Радва ме всеки българин, който играе добре, особено този, който е млад играч. Бил съм треньор на Васил Попов при подрастващите на Рилски. Старае се момчето и израства. Поздравявам и Любомир Киров, който е млад треньор. Тази победа е важна за неговото самочувствие. Щяха да тръгнат надолу психологически при още една загуба. Това ще ги вдигне, но аз гледам моя тим. Не съм доволен. Във втори мач сме 1/14 при стрелбата от тройката. Смея да твърдя, че в нашия отбор са едни от най-добрите стрелци зад дъгата. Създаваме стрелби и ги вкарваме, когато ножът опре до кокала. Не, трябва да се вкарва цял мач. Освен Георги Боянов и Венцислав Петков, имаме и още лидери. Не може да оставиш един отбор да тe поведе с 18 точки“, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани