16.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: На път е да няма Левски и ЦСКА

Росен Барчовски: На път е да няма Левски и ЦСКА

Пожелавам си догодина по това време да получим такава награда, защото тогава са последните мачове от европейските квалификации, заяви селекционерът на България

Мъжкият национален отбор на България получи приза за Отбор на месец февруари. Това се случи по-рано днес на специална пресконференция, която се проведе по-рано днес в София. На срещата с медиите присъстваха изпълнителният директор на БФБ Филип Виденов, селекционерът Росен Барчовски и националът Георги Боянов. 

„Емоцията отминава, разбира се. Времето е страшно нещо. То лекува от тежки състояния и обратно – премахва една такава голяма емоция. Както се казва, всяко чудо за три дни, при нас беше за малко повече. Започнаха и мачовете от българското първенство и неминуемо човек си влиза в ежедневието„, заяви селекционерът Росен Барчовски.

„Пожелавам си догодина по това време да получим такава награда, защото тогава са последните мачове от европейските квалификации. Второто ми пожелание е да достигнем постижението на националния отбор по вдигане на тежести„, добави наставникът на представителния ни тим, който е с баланс от 1-1 в своята група на евроквалификациите.

Селекционерът Росен Барчовски обмисля събиране на мъжкия национален тим през лятото в подмладен състав.

Водихме този разговор с Филип Виденов. Тази или другата седмица отново ще разговаряме, за да видим на първо място дали ще можем да осигурим финансиране и дали ще можем да подсигурим някакви мачове – дали турнир или контролни срещи, за да може да се събере отборът през август, разбира се, в по-подмладен състав„, каза още той.

„Няма да споменавам имена, защото не е коректно. Има някои, които са убедителни и постоянни, има някои, които са с колебливи изяви. Ще ми се да бъдат по-постоянни. В общи линии повечето от всички играчи, които имам в главата си, играят, което е добре, а има и израстване на някои играчи, които досега не са били. Ако така продължават, разбира се, ще получат шанс. Именно затова искам този лагер през лятото да се осъществи“, допълни Росен Барчовски.

„Всички сме свидетели на драматичните преговори за съставяне на правителство, защото каквото и да направи една федерация няма такива възможности както една държава, правителство или парламент. В тези дебати чух всичко, но за спорта не чух една думичка. Така няма да стане, ако имаме министерство само, за да имаме превъзходство. Първо, бюджетът е смешно малък на Министерството на младежта и спорта, смешно малък. Второ, не чух един дебат за някакъв вид облекчение на хора, които имат желание да инвестират в спорта и по какъв начин може да стане това нещо. Има много неща, които може да се дебатират, но това не се прави„, каза още специалистът и разкри:

„На път е да няма Левски и ЦСКА, ама много реално. Ние сме стабилни, Левски доиграват. Догодина може да ги няма и това нещо няма как да се случи. Няма как да се намерят спонсори за всички отбори, особено в големите градове.

„Ние направихме тези промени, за да завършим сезона без катаклизми и да нямаме никакви задължения. Проблемът е, че не знаем догодина какво ще стане„, обясни Росен Барчовски на въпрос за клубния си тим ЦСКА.

ПрезGoogle
ИзточникБТА
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани