10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЦСКА постави на колене шампиона Балкан (ВИДЕО)

ЦСКА постави на колене шампиона Балкан (ВИДЕО)

Първа домакинска победа за "армейците" след завръщането им в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА постигна първа домакинска победа в НБЛ след завръщането си. Пред своята публика в столицата отборът на Росен Барчовски спечели срещу шампиона Балкан със 78:72 в дербито на 3 кръг в родния елит. „Червените“ имат баланс от 2-1, докато ботевградчани са с 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Андрей Иванов бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за ЦСКА – 19 точки и 10 борби. Райли Оуенс вкара 16. Алекс Симеонов се отчете с 11 точки. Дамян Минков приключи с 9 и 6 борби. Зейн Ноулс и Венцислав Петков се разписаха с по 8 точки, като първият грабна и 13 борби.

Христо Захариев бе най-добър за Балкан с 19 точки. Павлин Иванов финишира с 15 и 7 борби. Девонте Фостър остана с 12 точки и 9 борби.

РАЗВИТИЕТО: След няколко разменени коша в началото ЦСКА направи серия от 8-0, дело на Зейн Ноулс, Дамян Минков и Райли Оуенс за 13:7. Балкан отвърна светкавично и чрез Мануел Суарес, Димитър Димитров и Деванте Фостър обърна за 20:19. Далечен снаряд на Андрей Иванов обаче даде крехък аванс на домакините за 22:20 в края на първата част. Залата в местността „Къро“ се вдигна на крака след серията от 7-0, с която ЦСКА започна втория период, за да дръпне с 29:20. Ботевградчани на няколко пъти намаляваха пасива си до 2-3 точки чрез Никос Дипларос и Христо Захариев, но „червените“ удържаха аванса си чрез Андрей Иванов и Райли Оуенс за 42:35 в своя полза след 20 минути.

След паузата добрата игра на ЦСКА даде още по-сериозно цифрово отражение за аванс от 12 точки. Балкан обаче се окопити и с помощта на Христо Захариев и Павлин Иванов постави равенство на таблото за 51:51 след 12 безответни точки. Алекс Симеонов, Мартин Сотиров и Венцислав Петков дадоха глътка въздух на „армейците“ за 59:55. През последната четвърт устремът на ЦСКА се върна, а Мартин Сотиров, Райли Оуенс и Андрей Иванов не сбъркаха за +14 точки в негова полза. „Зелените“ не се дадоха и се доближиха на 4 точки чрез Павлин Иванов, Христо Захариев и Райън Хароу за 72:76. Последният обаче сбърка зад дъгата в края и това бе всичко.

И ОЩЕ: 1 минута преди края Венцислав Петков стъпи накриво и обърна глезен. Гардът на ЦСКА напусна паркета секунди по-късно и повече не се завърна в игра.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 октомври ЦСКА ще гостува на Рилски спортист, докато ден по-късно Балкан ще спори с Левски. 

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани