7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияРилски спортист запазва перфектен баланс като гост в НБЛ

Рилски спортист запазва перфектен баланс като гост в НБЛ

Самоковци приключват втория етап в шампионата на първо място в класирането

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист приключи на първо място в края на втория етап в НБЛ, записвайки осма поредна победа като гост. Селекцията на Людмил Хаджисотиров надигра Берое с 92:78 в отложен мач от 18 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Николас Карвачо оформи още един дабъл-дабъл за Рилски спортист – 16 точки и 12 борби. Алекс Симеонов добави 15. Деян Карамфилов вкара 14 точки. Трей Портър също стигна до двойните показатели – 12 и 11 борби. Тихомир Желев и Брендън Браун нанизаха по 11 точки.

Джеймс Гавин бе най-резултатен за Берое с 21 точки, от които 5 тройки. Николай Стоянов остана с 19.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: В началото самоковци направиха серия от 6-0 чрез Брендън Браун и Николас Карвачо. Последва отговор от Берое, обърнал до 24:19 чрез Николай Стоянов, Джеймс Гавин и Станислав Ваклинов в края на първата част. През втория период ударното нападение на самоковци напомни за себе си, като навъртя 31 точки чрез Трей Портър, Деян Карамфилов, Тихомир Желев и Алекс Симеонов, за да обърне до 50:39.

След паузата старозагорци намали пасива си до 8 точки чрез Николай Стоянов, Павел Маринов и Джеймс Гавин. През последната четвърт Деян Карамфилов наказа съперника на няколко пъти, за да изстреля Рилецо напред със 79:64 и това бе всичко.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Самоковци вече са с баланс от 14-2, което ги поставя на върха в класирането. “Зелено-белите” пък са с 8 успеха и 8 поражения, колкото има и Черноморец.

КАКВО ПРЕДСТОИ: За двата състава предстои почивка, заради паузата за националните отбори, и подготовка за третия етап и турнира за Купата на България. 

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани