19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков пак на високо ниво, Олимпиакос без грешка в Евролигата (видео)

Везенков пак на високо ниво, Олимпиакос без грешка в Евролигата (видео)

Крилото открадна шоуто във Витория с 26 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: 4 кръг в Евролигата донесе четвърта поредна победа на Олимпиакос и Александър Везенков. Българинът и отборът му спечелиха срещу Баскония с 97:92 като гости, с което делят първото място в класирането с Фенербахче, като и двата тима са без допусната загуба. Отборът от Витория е с баланс от 3-1 и е четвърти.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков затвърди своята водеща роля сред най-добрите в Евролигата през този сезон. Крилото отбеляза 26 точки за Олимпиакос, като бе 6/7 при стрелбата си от средно разстояние, 4/9 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение от наказателни удари. На сметката си националът остави още 7 борби и 1 открадната топка за 29 минути на паркета.

От неговите колеги Костас Слукас се отчете 20 и 6 асистенции. Шакил МакКисик се разписа с 12.

Майк Котцар бе най-резултатен за Баскония с 16 точки. Тадас Седекерскис финишира с 15. Ваня Маринкович и Даутън Хоумс останаха с по 12 точки.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания започнаха ударно срещата и след 10 минути игра излязоха напред с 32:16. Баскония обаче реагира светкавично и след серия от 16-0 направи обрат за 47:42 в своя полза. След паузата въпреки усилията на българина, домакините удържаха преднината си за 74:65. Олимпиакос започна с 14 безответни точки последната четвърт, за да излезе отново напред с 79:74 след силна игра на Костас Слукас. До финалнате сирена „червено-белите“ не позволиха повече обрати.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 октомври Олимпиакос на Александър Везенков ще приеме Монако, а ден по-късно Баскония ще гостува на АСВЕЛ. 

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани