10.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияРилски използва най-ефективното оръжие на Черноморец за 1-1 на 1/2-финалите в НБЛ

Рилски използва най-ефективното оръжие на Черноморец за 1-1 на 1/2-финалите в НБЛ

Йордан Минчев даде енергията на самоковци с дабъл-дабъл

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист записа първа победа в полуфиналите на НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Людмил Хаджисотиров се справи със съпротивата на Черноморец с 82:75, за да изравни за 1-1 в серията от втория етап на елиминациите в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Йордан Минчев бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Рилски спортист – 26 точки и 11 борби, като в края на двубоя получи и аркада, но успя да се върне при отбора си след намесата на лекарския щаб. Чавдар Костов добави 16 и 8 борби. Брандън Рандълф вкара 13 точки плюс 7 борби. До двойните показатели стигна и Димаджио Уигинс – 12 и 12 борби.

Георги Боянов бе над всички за Черноморец с 30 точки и 7 борби. Джордан Тъкър финишира с 15. Симеон Лепичев остана с 11 точки и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Самоковци бяха по-съсредоточени в първата част и чрез Чавдар Костов, Димаджио Уигинс, Йордан Минчев и Александър Янев стигнаха до аванс от 14 точки за 27:13. През втория период преднината на Рилски дори стигна 16 точки, но Черноморец отвърна чрез Джордан Тъкър, Георги Боянов, Брайс Нзи, Макол Моайен и Симеон Лепичев, за да постави равенство на таблото след 20 минути – 41:41.

След като гостите излязоха напред с кош на Макол Моайен за 43:41 веднага след паузата, Рилски направи серия от 8-0, дело на Йордан Минчев и Димаджио Уигинс, за 49:43 в своя полза. Бургазлии отново имаха отговор и чрез Брайс Нзи, Николай Титков, Симеон Лепичев и Георги Боянов фиксираха равенство за 62:62 в края на третата четвърт. През последните 10 минути домакините започнаха с 8 безответни точки, дошли от Брандън Рандълф, с което поведоха със 71:62. Самоковци държаха лидерството, водени от Йордан Минчев, но Черноморец се озова на 4 точки след тройка на Георги Боянов. Еван Бати, Йордан Минчев, Чавдар Костов и Брандън Рандълф подпечатаха успеха на Рилски, като носителят на Суперкупата на България приключи двубоя с общо 50 борби срещу 29 за „акулите“.

И ОЩЕ: В края на двубоя и напрежението се думата, като след отсъден фаул на Йордан Минчев срещу Джордан Тъкър от лагера на Черноморец поискаха неспортсменско нарушение, но след преразглеждане съдиите прецениха, че фаулът е обикновен. Неспортсменско нарушение бе маркирано секунди по-късно на Георги Боянов срещу Чавдар Костов, което покачи емоциите в залата, но те бяха овладяни.

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията се мести в Бургас за два мача. Първият от тях ще бъде 18 май (четвъртък) от 19.00 ч. в новата „Арена Бургас“. Играе до три успеха от пет срещи.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани