13.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Доста усилия вложиха всички

Людмил Хаджисотиров: Доста усилия вложиха всички

Бяхме доста по-мобилизирани и концентрирани, заяви треньорът на Рилски спортист

„Доста усилия вложиха всички. Съвсем различно е при борбата – 50-29 са борбите, при положение, че те са ръстов и атлетичен отбор. Бяхме доста по-мобилизирани и концентрирани. Всеки ходеше за борба, задгърбвахме. Това даде резултат. Основно беше и защитата, две части ги държим на 13 точки, което за мен беше много важно. Направихме и някои грешки накрая. Можехме да изконтролираме и по-добре мача, но това са плейофи. Важна е победата. Искам да поздравя нашия отбор за мъжката игра, за подкрепата от феновете, която беше важна днес. Георги Боянов ни вкара 30 точки, но изкарахме от играта Мунис Туту, който е с 0 точки и 5 асистенции. Джордан Тъкър е с 15 точки, но е с ниски проценти. Когато пазим по този начин и държим съперника до 75 точки, а играем прилично добро нападение, нещата ще станат“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над бургазлии с 82:75 в мач от 1/2-финалите в НБЛ.

„Има някои много прости грешки, като липса на комуникация в защита. Два пъти ни вкарват много лесно. Те си имат някаква тактика – някои от играчите да стоят в засада, такъв им е стилът. Някой път вкарват кошове, друг път това им е проблем в защита, но във втората част много такива неща се случиха за нас. Важно е в следващия мач да държим високо ниво на концентрация, на мисъл, на усилие„, добави наставникът на самоковци, които стигнаха до 1-1 в серията.

Това са плейофи, нормално е основните баскетболисти да изнасят тежестта в мачовете. Аз съм казал на играчите, че всеки един трябва да е готов да помогне на отбора. Затова сме едно. Днес ми хареса и пейката, която постоянно подпрепяше играчите на терена. Това трябва да го държим, но трябва да подобрим още играта си, имаме резерви. За следващия мач трябва да сме по-добри в Бургас„, добави Удо.

Брандън Рандълф има голям потенциал, здрав е и е доста атлетичен физически. Когато е максимално концентриран и агресивен, е силен играч в нападение и защита. Всеки един ни е нужен и важен. Това ни е силата – че сме отбор“, каза още той.

„Фокусираме се мач за мач. Мислим сега единствено за третия. Да, страхотно е това, че отварят нова зала в Бургас, която я правят от доста време. За всеки един град това е нещо позитивно и добро, но нас това не ни късае. Без значение къде ще играем, подхождаме по един и същи начин. Ще се готвим за този двубой„, завърши Людмил Хаджисотиров.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани