9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЧерноморец удари Академик Пловдив (видео)

Черноморец удари Академик Пловдив (видео)

Бургазлии спечелиха за втори път в НБЛ през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец даде още едно доказателство, че наистина е опасен отбор. В своята зала “Бойчо Брънзов” момчетата на Васил Евтимов удариха Академик Пловдив с 89:77 в двубой от 6 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: По капитански Константин Коев отбеляза 25 точки за Черноморец плюс 9 борби. Дианте Болдуин добави 22, допълнени от 11 борби и 7 асистенции. Марвин Смит също стигна до двойните показатели – 18 точки и 12 борби. Уендъл Люис се отчете с 12 и 7 борби.

Йере Вучица, Васил Бачев и Тони Гуджино бяха най-резултатни за Академик Пловдив с по 15 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Двата отбора стояха равностойно през голяма част от времето, но бургазлии имаха предимство през втората част. Преди паузата Черноморец направиха серия от 15-2, дело на Константин Коев, Дианте Болдуин и Марвин Смит, за да дръпне с 45:31. До финалната сирена “акулите” съумяха да запазят лидерството и да стигнат до втора победа в НБЛ през този сезон с крайното 89:77.

И ОЩЕ: Бургазлии имат в актива си и 3 загуби, което ги поставя на шесто място, докато пловдивчани са трети с баланс от 3-3.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 декември Черноморец ще гостува на Ямбол, а два дни по-късно Академик ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – АКАДЕМИК

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани