ИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Йордан Минчев

За мен този мач бе едно удоволствие, сподели крилото на Рилски спортист

562

Йордан Минчев бе основното оръжие на Рилски спортист при победата му над Черноморец с 82:75 в мач от 1/2-финалите в НБЛ. С представянето си крилото на самоковци заслужи званието Играч на вечерта на BBALL.BG, след като оформи КПД 35.

На сметката на носителя на Суперкупата на България Йордан Минчев остави 26 точки, 11 борби, 1 открадната топка и 1 чадър за 31 минути в игра. При стрелбата си 206-сантиметровият играч бе 7/9 от средно разстояние, 3/4 от тройката и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

„Първото полувреме днес мина подобно на това в предишния. Този път успяхме да изконтролираме срещата, въпреки че третата част поведохме, а те ни изравниха. След това отново излязохме напред. Това беше ключово. Последната четвърт също я изконтролирахме много добре. Борихме се всички. За мен този мач бе едно удоволствие„, каза пред Max Sport Йордан Минчев.

Повече наблегнахме на тактически неща, борбата е желание. Разбира се, има го процента усет, но този път показахме много повече желание от тях. Сега напрежението отива изцяло при съперника. Ние отиваме в Бургас за две победи„, добави крилото.

Предишна статияГеорги Боянов: Черноморец има сили да играе финал
Следваща статияЦСКА отпусна 100 билета за фенове на Балкан
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."