14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияПредстои последен фестивал в България по програма на ФИБА за подрастващи

Предстои последен фестивал в България по програма на ФИБА за подрастващи

Навръх международния ден на жената в зала „Триадица“ ще се съберат над 80 състезателки

Последният фестивал по програмата „Her World, Her Rules“ в България за този сезон ще се състои навръх 8 март в столичната зала „Триадица“. Инициативата, която БФБаскетбол осъществява заедно с фондация „Бойчо Брънзов – Стани по-добър” включи шест баскетболни празника, като последните два от тях са посветени на баскетбола 3х3.

Снимка: БФБ

Навръх международния ден на жената в зала „Триадица“ ще се съберат над 80 състезателки на възраст от 8 до 13 години от клубовете в София и околността, които ще се забавляват с баскетбол и игри.

В международния ден на жената искаме да празнуваме заедно женския баскетбол, а успоредно с това – да свързваме успешните поколения на родния ни женски баскетбол с новото поколение баскетбол в България. Всички заедно! Вярвам, че така изграждаме здрава платформа за ново поколение звезди“, анонсира събитието една от основните фигури в проекта Гергана Брънзова – специалист по холистичен баскетбол, менторство, оптимална спортна подготовка и личностно развитие.

Главен координатор на събитето и програмата е мениджър развитие женски баскетбол към БФБаскетбол Албена Брънзова. Специални гости ще бъдат изявени баскетболистки от международния и олимпийски подиум и носителките на световната титла в междуучилищната надпревара – момичетата от ПГ „Констатин Фотинов“, град Самоков, които спечелиха титлата на световното ученическо първенство в Белград през 2022 г. Специален гост в инициативата ще бъде един от деятелите на треньорството за подрастващи момичета – Венцислав Гечев.

Инициативата у нас е под надслова „#newgenbasketballbulgaria“. За регистрация можете да намерите повече информация тук

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани