17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияАмерикански гард за Черноморец (видео)

Американски гард за Черноморец (видео)

Дианте Болдуин е първият нов чужденец при бургазлии

Черноморец продължава работата си по селекцията за новия сезон. Бургазлии представиха първото си чуждестранно попълнение. Това е Дианте Болдуин, съобщават от официалния профил на клуба във Фейсбук.

Роден е на 17 октомври 1994 г. в Хай Пойнт, щата Северна Каролина. Висок е 183 см. и играе на позиция 1. Към баскетбола се насочва в академията в родния си град. След това продължава образованието си в университета на Северна Каролина в Грийнсбъро.

През последната си година на колежанско ниво Дианте Болдуин реализира средно по 13.5 точки, 3.5 борби и 4.3 асистенции в общо 35 мача.

Професионалната кариера на Дианте Болдуин стартира в полския Кошалин през 2017/2018. Година по-късно се отправя към Финландия, за да облече екипа на Вилпас Викингс, а след това преминава и през КТБ Котка.

През 2019/2020 Дианте Болдуин е част от състава на немския Тюбинген. За него има 28 двубоя и средни показатели от 12.5 точки, 5 борби и 5.1 асистенции в лига ПРО А.

Видео с изявите му можете да видите на https://www.youtube.com/watch?v=jG-7_EfrP_Q&feature=emb_title

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани