9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Това, което виждаме в момента, е Черноморец на 60% от...

Васил Евтимов: Това, което виждаме в момента, е Черноморец на 60% от възможностите си

Казах на Шон Смит, че с най-голямо удоволствие бих наблюдавал такъв баскетболист, който иска да подава, заяви треньорът на вицешампионите

„Не мога да кажа, че съм толкова доволен, защото когато поведохме с близо 20 точки, концентрацията ни падна. Моите играчи са далеч от това, което могат да покажат. Когато можем да тренираме нормално и да си върнем контузените, ще сме още по-силни. Аз съм категоричен в това. През лятото сглобихме състав, който може би ще бъде най-добрият от всичките сезони от моето идване в отбора. Знам, че е рано да се говори за такива неща, но просто момчетата се разбират. Сезонът е дълъг. Много е важно да можеш да започнеш подготовка още от рано. Аз тези неща ги усещам. Това, което виждаме в момента, е Черноморец на 60% от възможностите си. Не сме готови нито физически, но това е нормално. Събрали сме играчи, които могат да играят на повече от една позиция„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха с 86:74 над Берое в последния мач от 1 кръг в НБЛ през новия сезон. 

„Казах на Шон Смит, че с най-голямо удоволствие бих наблюдавал такъв баскетболист, който иска да подава. Той обича да прави това и го може, особено за висок играч. Има страхотно чувство при раздаването на пасове. Когато един баскетболист изпълнява нещата, които аз искам, мога да го използвам по различни начини. Много добре знам какво може да прави. Искам само да ме слушат. Когато те изпълняват моите наставления, ще бъдат успешни баскетболисти“, добави наставникът на вицешампионите. 

Ладериън Грифин няма да играе срещу Рилски спортист след седмица. Няма да го рискувам, има контузия, при която ако се върне по-рано, може да се самоконтузи втори път. Искам да похваля Милен Захариев, който не исках да играе до последно, но се включи много добре в този мач. Бях много против неговото участие. Оставихме той да вземе решението, показа, че е готов. Беше един от най-добрите на паркета„, каза още бившият национал. 

„Няма да подценим Рилски, не можем да подценяваме никой. Тимът изигра само три контроли преди началото на сезона. Искам да подходим по най-професионалния начин. Трябва да починем, защото сме изморени. Трябва след това да направим много сериозни тренировки, за да може физически да изглеждаме по-добре“, завърши Васил Евтимов. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани