21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориВасилис Спанулис: Не съм си представял, че ще се върна в националния...

Василис Спанулис: Не съм си представял, че ще се върна в националния отбор след шест години пауза

Благодарен съм на Рик Питино, че ми се довери, казва още гръцкият гард

Съотборникът на Александър Везенков в Олимпиакос Василис Спанулис потвърди завръщането си в националния отбор на Гърция. 38-годишният баскетболист участва в лагера на тима от южната ни съседка преди олимпийската квалификация във Виктория от 29 юни до 4 юли.

Никога не съм мислил за това и дори не съм си представял, че ще се върна в националния отбор след шест години пауза. Понякога нещата не вървят както сте очаквали„, признава европейският шампион с Гърция от Сърбия и Черна гора през 2005 г.

Завръщам се в националния отбор при благоприятни обстоятелства, почивах активно и ще съм силен. Треньорът Рик Питино ми се довери, показа уважение към мен. Благодарен съм му за това“, казва още Василис Спанулис.

За последно 193-сантиметровият гард защитава цветовете на своята родина на Евробаскет 2015. Василис Спанулис е водещ реализатор на гърците във всеки голям турнир на ФИБА в периода от 2006 г. до оттеглянето си.

През 2020/2021 роденият в Лариса баскетболист участва в 34 мача на Олимпиакос в Евролигата и записва средно 6.3 точки и 2.7 асистенции за по 17.3 минути.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани