7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаПарма сложи край на европейското участие на Балкан през този сезон (видео)

Парма сложи край на европейското участие на Балкан през този сезон (видео)

Ботевградчани отпаднаха от турнира ФИБА Къп на 1/4-финалите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан приключи участието си във ФИБА Къп през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ селекцията на Йовица Арсич отстъпи на руския Парма с 84:62 в третия 1/4-финал от надпреварата.

И ОЩЕ: Ботевградчани могат да бъдат горди от представянето си, въпреки отпадането си. „Зелените“ достигнаха до 1/4-финалите в европейски клубен турнир за първи път от 50 години насам. Освен това, Балкан победи тимове като Орадея, Бешикташ и Фрибург.

НАЙ-ДОБРИ: Сияни Чеймбърс отбеляза 15 точки за Балкан. Тауан Ейджи добави 14 и 7 борби. С 14 точки в съблекалнята се прибра и Дарко Балабан.

Адас Юшкевичус бе най-добър за Парма с 18 точки. Марекс Мейерс и Ейгирдас Жукаускас добавиха по 10, като вторият овладя и 6 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Руснаците стартираха по-съсредоточено и чрез Ейгирдас Жукаускас и Адас Юшкевичус излязоха напред с 13:3. Балкан отговори чрез Тауан Ейджи и Димитър Димитров за 11:19 в края на първата част. През втория период Парма увеличи аванса си до 11 точки, но домакините намалиха до 6 точки след тройка на Сияни Чеймбърс. Гостите реагириха и пак се изстреляха напред с 30:19, но „зелените“ направиха серия от 6-0, дело на Сияни Чеймбърс и Дарко Балабан, за 25:30. Марекс Мейерс даде нов двуцифрен аванс на Парма, но кош със сирената на Дарко Балабан постави на таблото 29:37. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Участникът в силната ВТБ Лига започна третия период с 10 безответни точки, дошли след две тройки, за да стигне до +18 точки. Балкан обаче не се предаде и чрез Сияни Чеймбърс и Димитър Димитров сведе изоставането си до 40:52. Лоренцо Уилямс и Николай Жмако дадоха спокойствие на Парма след 64:45. През последната четвърт селекцията на Казис Масквитис не изпусна инициативата и стигна до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Парма се присъедини към Орадея и Анвил, осигурили си места във Финалната четворка в турнира ФИБА Къп, която ще бъде от 23 до 25 април. Последният участник ще стане ясен утре (26 март) след изиграването на срещата между Ираклис и Ирони Нес Циона.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ПАРМА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани