7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаЙовица Арсич: Не сме свикнали на такава скорост и агресия

Йовица Арсич: Не сме свикнали на такава скорост и агресия

Аз съм доволен от представянето ни във ФИБА Къп, казва още треньорът на Балкан

Балкан загуби, защото срещна по-силен съперник. Това е видимо, можем да играем и по-добре. За да играем по-добре, трябва да тренираме повече и да се състезаваме в по-силен турнир. Не сме свикнали на такава скорост и агресия. Колкото и да ни се иска повече, видимо е, че в този момент не го можем. Момчетата имаха желание, не мога да кажа, че не сме се старали, просто руснаците са по-агресивни и по-бързо четат ситуациите. Стоят много добре физически“, заяви пред БНТ треньорът на Балкан Йовица Арсич след загубата на тима си от Парма с 62:84.

Парма сложи край на европейското участие на Балкан през този сезон (видео)

Срещу такива класни съперници разбираш къде изоставаш и върху какво трябва да работиш. Ако извлечем изводите си след този мач и подобрим нещата, които куцат, в следващите срещи можем да се представим по-добре“, каза още наставникът на ботевградчани, които приключиха участието си в турнира ФИБА Къп.

Като цяло трябва да сме доволни, защото елиминирахме отбори, които са с по-високи бюджети. Трябва да гледаме реално на това колко можем и какви са ни възможностите. Щеше да е по-лесно, ако феновете бяха в залата, защото това е нещото, в което сме най-силни. Със сигурност ми се иска повече, отборът има потенциал, но нека не се връщаме през какво сме минали. Мисля, че се представихме добре в европейските мачове, допълни Йовица Арсич.

Можем само да мислим какво ще се случи в бъдеще. Надявам се да останем здрави и да тренираме добре, за да сме най-силни по време в плейофите. Това е най-важно. Аз съм доволен от представянето ни във ФИБА Къп, но всичко е добре предвид съперниците ни и през това, което минахме“, добави сръбският специалист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани