11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаПАО развали успешната серия на Реал в Мадрид (видео)

ПАО развали успешната серия на Реал в Мадрид (видео)

"Детелините" нанесоха първо поражение на своя съперник на испанска земя в Евролигата този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Панатинайкос изнесе най-силния си мач в Евролигата през този сезон, записвайки 17-ти успех. Селекцията на Ергин Атаман подчини Реал с 97:86, нанасяйки първо поражение на съперника в турнира на богатите насред Мадрид през 2023/2024.

И ОЩЕ: Гръцкият гранд има в актива си и 10 загуби, с което се намира на трето място в класирането. Селекцията на Чус Матео остава на върха с баланс от 22-5.

НАЙ-ДОБРИ: Матиас Лесор финишира с 26 точки и 7 борби за ПАО, като бе 12/18 при стрелбата си от средна дистанция. Кендрик Нън добави 17 и 7 асистенции. Костас Слукас остана с 16 точки и 6 асистенции.

Гершон Ябуселе бе най-резултатен за Реал Мадрид с 18 точки и 5 борби. Джанан Муса регистрира 16. Фабиен Козе остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: 3 минути преди края „детелините“ водеха с 85:80, а Мариус Григонис вкара тройка, като след това открадна топката и подаде топката на Матиас Лесор, който разтърси коша на съперника със забивка и направи аванса на своя тим двуцифрен. До финалната сирена гостите не изпуснаха контрола.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 март Панатинайкос ще играе срещу АСВЕЛ, докато Реал Мадрид ще има двубой срещу Фенербахче ден по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани