6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаАлекса Аврамович обра овациите в Белград (видео)

Алекса Аврамович обра овациите в Белград (видео)

Партизан навъртя 100 точки в коша на Анадолу Ефес

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Партизан се завърна с победа в Евролигата след паузата за националните отбори. Пред своите фенове в „Щарк Арена“ сръбският гранд се наложи над Анадолу Ефес със 100:90 в среща от 27 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: По този начин „черно-белите“ прекъснаха серия от три поредни загуби, като вече имат баланс от 13-14 и са 11-ти в класирането. Турският състав има в актива си 11 успеха и 16 поражения, което го поставя на 15-та позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Алекса Аврамович се оказа големият герой за Партизан. Сребърният медалист от последното световното първенство със Сърбия подобри личния си рекорд по резултатност в Евролигата, приключвайки с 30 точки, след като бе почти безгрешен от средна дистанция – 9/10.

От неговите колеги Зак Лидей добави 21 и 8 борби. Кевин Пънтър се разписа с 16.

Уил Клайбърн бе най-добър за Анадолу Ефес със 17 точки. Тибор Плайс вкара 13. Шейн Ларкин остана с 11 точки, 5 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Всичко се реши в последните 5 минути! Гостите водеха със 73:72, но след това Зак Лидей, Алекса Аврамович и Кевин Пънтър обърнаха нещата в полза на Партизан за 83:76. До финалната сирена „черно-белите“ не изпуснаха водачеството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 март Партизан ще гостува на Армани Милано, докато ден по-рано Анадолу Ефес ще спори с Байерн Мюнхен. 

СТАТИСТИКА ОТ ПАРТИЗАН – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани