18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияПавлин Иванов: Вярвах през цялото време, че ще се върнем

Павлин Иванов: Вярвах през цялото време, че ще се върнем

Със сигурност е хубаво да има такива мачове, така напредва и българският баскетбол, сподели гардът на Балкан

Стана доста интересен мач. Важното е, че успяхме да го изкараме, защото бяхме с по-къса ротация. Поздравявам всички моите съотборници, накрая стиснаха зъби и успяха да се съберат, за да обърнем. Лично аз вярвах през цялото време, че ще се върнем в двубоя. Надявах се да докараме минимум до продължение. След това в него наистина вярвах, че ще успеем, защото, когато се върнеш от 12-13 точки, вече психологическото предимство е за теб. Така и се случи„, сподели баскетболистът на Балкан Павлин Иванов след успеха над Спартак с 88:81 след продължение в мач от НБЛ.

Със сигурност е хубаво да има такива мачове, така напредва и българският баскетбол, става по-интересно за зрителя. А колко е качествен, това е друг въпрос. Това, че сме с по-къс състав ни мотивира, всеки си взима шанса, особено от младите. Те се хвърлят на максимум. Затова играем агресивно в защита, но и правим детински грешки. Това е нормално при агресивната игра в отбрана“, каза още гардът, който оформи дабъл-дабъл за шампионите – 12 точки и 11 асистенции.

Аз честно казано не гледам класирането. Важно е да се сработим и когато дойдат важните мачове, тогава да покажем истинското си лице и най-важното е да завършим първи накрая. Тренираме здраво, надявам се да се подобряваме. Няма момчета, които да не искат да напредват, така че очаквам да бъдем по-силни в третото завъртане„, добави 196-сантиметровият играч.

„Относно мачовете на националния отбор с Румъния и Португалия, очаквам две победи. Ще бъде много тежко, но нека да мислим първо за Румъния, да победим тях и тогава да мислим за Португалия, за да не ни изиграе лоша шега цялото това внимание към Португалия, а ние още не сме минали през Румъния. Ние, останалите българи ще дадем всичко от себе си, за да се сработи Коди Милър-Макинтайър с отбора. Надяваме се и той да е добро момче и да се раздава с нас. Ако е такъв, ще се получат нещата„, бе мнението на Павлин Иванов.

Балкан се пребори със Спартак след продължение в Плевен (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани