14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияОт НБЛ с глоби за 300 лв.

От НБЛ с глоби за 300 лв.

Санкциите са за технически нарушения на играчи

Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ обяви първите си наказания за новия сезон. От лигата наложиха санкции на обща стойност 300 лв., заради технически нарушения. 

Eто и какви са решенията на ДАС: 

„На свое заседание Дисциплинарно-административния съвет на Националната баскетболна лига разгледа доклада на г-н Красимир Стойнов – дежурен представител на БФБ от среща №4 между отборите на Берое и Академик Пловдив, проведена на 10.10.2022 г., в гр. Стара Загора. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши: 

– Налага на Александар Тодорович – състезател с №14 от отбора на БК „Берое“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №4 между отборите на БК “Берое” и БК „Академик Пловдив”, проведена на 10.10.2022 г. 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №14 от отбора на БК „Берое“ – Александар Тодорович е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“ 

На същото заседание бе разгледан докладът на София Масларова – дежурен представител на БФБ от среща №3 между отборите на Черноморец и Шумен, проведена на 08.10.2022 г. в гр. Бургас. Въз основа на доклада ДАС указва: 

на БК „Черноморец Бургас“ да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата). 

В доклада на дежурния представител на БФБ е посочено несъответствие на оборудването, а именно: Слаб звуков сигнал на уредът за 24 секунди, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ. 

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.“ 

Освен това ДАС: 

 Налага на Мунис Туту – състезател с №3 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №3 между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК “Шумен”, проведена на 08.10.2022г. 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване. 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №3 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Мунис Туту е отсъдено техническо нарушение за отправяне на нецензурни думи към съдиите. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му. 

На базата на доклада на Пламен Минков – дежурен представител на БФБ от среща №8 между отборите на Шумен и ЦСКА, проведена на 13.10.2022 г., в гр. Шумен. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши: 

Налага на Самуел Ану Адеунми – състезател с №10 от отбора на БК „Шумен“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №8 между отборите на БК „Шумен“ и БК „ЦСКА София“, проведена на 13.10.2022 г. 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване. 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №10 от отбора на БК „Шумен“ – Самуел Ану Адеунми е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“       

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани