5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияНаказаха Небойша Видич за една среща

Наказаха Небойша Видич за една среща

След полуфинала за Купата срещу Левски Балкан е глобен и с 1000 лв.

Дисциплинарната комисия към БФБ допълни наказанията след полуфинала от турнира за Купата на България между Балкан – Левски, който се проведе на 26 март в „Арена Ботевград“ и бе спечелен „сините“ със 74:73. Срещата бе прекъсната за 45 минути, заради ексцесии.

1500 лв. в глоби след Балкан – Левски от полуфиналите за Купата на България

Ето и какви са последните наказания на Дисциплинарната комисия към БФБ: 

Наказва Мениджъра на БК „Балкан“ – Небойша Видич, с лишаване от длъжностни права за една среща и глоба в размер на 150 (сто и петдесет) лева на основание чл. 35 т. 2 ДАП на НБЛ за отсъдено персонално дисквалифициращо нарушение в среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“, проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на Небойша Видич – Мениджър на отбора на БК „Балкан“ – е отсъдено персонално дисквалифициращо нарушение за причинен физически контакт – грубо избутване на противников състезател.

Налага на Дивон Уошингтън, състезател от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“, проведена на 26.03.2022г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.4 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Д. Уошингтън от отбора на БК „Балкан“. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера.

Налага на БК „Балкан“, имуществена санкция размер на 1000 (хиляда) лева на основание чл.37, т.2а от ДАП на НБЛ – за нарушаване на установения ред по време на среща от група (повече от две лица) чрез нахлуване на терена и опит за саморазправа с длъжностни лица, довело до трайно прекъсване на среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“, проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, 47.8 секунди преди края на срещата част от публиката на БК „Балкан“ е нахлула на терена в търсене на саморазправа с публиката на БК „Левски“, като са отправени заплахи към съдиите и е потърсена саморазправа със съдията Славчо Нунев, което е довело до прекъсване на срещата за повече от 40 минути. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.2а от ДАП на НБЛ е до 5000 лева и провеждане от 1 до 5 домакински срещи пред празни трибуни.  Предвид това, че турнира „Купа на България“ приключи и не предстоят повече срещи за БК „Балкан“, ДК на БФБ налага имуществена санкция в горепосочения размер.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани