11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаВезенков на ниво, Олимпиакос се разправи с Партизан (видео)

Везенков на ниво, Олимпиакос се разправи с Партизан (видео)

Крилото близо до дабъл-дабъл за гръцкия гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на новия президент на Евролигата Деян Бодирога Александър Везенков и Олимпиакос се върнаха на победния път. На свой терен българинът и тимът му бяха категорични срещу оределия състав на Партизан след 87:58 в мач от 7 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 5-2 и е трети в класирането, докато сръбският състав е с 3 успеха и 4 поражения и е 12-ти.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило продължава със силните си изяви за Олимпиакос и отново бе сред най-добрите. Срещу името си в статистиката Александър Везенков остави 15 точки, 7 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 31 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 4/6 от средно разстояние, 2/4 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Костас Слукас се отчете със 17 точки и 8 асистенции. Янулис Ларенцакис вкара 14. С по 10 точки приключиха Айзея Кенън, Костас Папаниколау и Алек Питърс, като последният грабна и 5 борби.

За Партизан, който пристигна в Пирея с едва 9 баскетболисти, измъчван от контузии и липсващи заради световните квалификации, най-резултатни бяха Кевин Пънтър и Джеймс Нънали с по 14 точки, като последният овладя и 6 борби. Янис Папапетру остана с 12.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания нанесоха своя удар в третия период, в който направиха серия от 11-0, завършена от Костас Слукас и Янулис Ларенцакис, за да дръпнат със 71:54. До финалната сирена Партизан така и не намери сили да спре ударното нападение на „червено-белите“, приключило с общо 14 тройки от 27 опита.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 ноември Олимпиакос на Александър Везенков ще гостува на Байерн Мюнхен, а ден по-късно Партизан ще приеме Макаби Тел Авив. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАРТИЗАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани