9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияОт Академик за последната си атака срещу Левски Лукойл: Твърдим, че има...

От Академик за последната си атака срещу Левски Лукойл: Твърдим, че има кош и трябваше да бъде зачетен (видео)

Не може правилникът да бъде тълкуван различно за различните отбори, се казва още в официалната позиция на пловдивския клуб

Ръководството на Академик Пловдив излезе с позиция относно съдийството на мача от 21 кръг в НБЛ срещу Левски Лукойл, който се игра в понеделник (22 март), завършил с драматична победа с 1 точка разлика в полза на столичани след 70:69.
Претенциите на пловдивския тим са за ситуацията 4 секунди преди края, когато баскетболистът на Академик Тони Гуджино не можа да отбележи победен кош. От Академик са на мнение, че в момента на летежа на топката, центърът на Левски Лукойл Кийт Бенсън докосва мрежата с ръка, което би трябвало да бъде кош за Академик. Такъв обаче не е зачетен и победата отива при домакините.
Ето позицията на ръководството на Академик Пловдив:

Уважаема БФБ,

Уважаема съдийска колегия,

От ръководството на баскетболен клуб Академик Пловдив, сме силно разтревожени от разнопосочния критерий, който беше наложен в двубоя от НБЛ между отборите на Левски Лукойл и Академик Пловдив! Ние градим перспективи в областта на баскетбола в град Пловдив, изградили сме амбициозен професионален отбор с млади треньори и коректното провеждане на първенството, както и двубоите от него, е първостепенна за нас задача! По време на споменатия по-горе мач се озовахме многократно в позицията на ощетени от съдийските отсъждания! Треньорите запазиха етично поведение, не си позволиха бурни реакции по време на срещата, но огорчението у нас е дълбоко с чувство за отразила се върху резултата ни несправедливост! Няма да подадем контестация, защото искаме спокоен диалог като начало, отговори от Ваша страна и коректност в съдийството в оставащите срещи!

Изпращаме Ви видео от последната ситуация, която взе връх в отсъжданията на реферите! Имаме молба да изкажете категоричното си и компетентно становище за конкретната ситуация, която предопредели в случая и победителя от двубоя! Ние твърдим, че има кош и трябваше да бъде зачетен! Не може правилникът да бъде тълкуван различно за различните отбори! Ние сме за справедливост и коректност към всички клубове и членове на БФБ! Също така даваме гласност на случая, защото считаме, че най-полезното за българския баскетбол е да се работи при пълна прозрачност!…и справедливост ! Не коментираме смяната на съдийския наряд в последния момент, без да сме уведомени!“

Eто и видеото, изпратено от Академик Пловдив:
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани