7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияНЕВЕРОЯТНО! Черноморец би Берое в трилър с 4 продължения в НБЛ

НЕВЕРОЯТНО! Черноморец би Берое в трилър с 4 продължения в НБЛ

Първият трипъл-дабъл в лигата този сезон е факт

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Невероятна драма и нещо рядко срещано в баскетбола се случи тази вечер в Бургас. Черноморец повали още един отбор от Топ 4, а след Балкан и Левски Лукойл, Берое преклони глава пред бургазлии след уникалните 4 продължения и 121:123 в най-дългия мач в историята на НБЛ

НАЙ-ДОБРИ: Марвин Смит бе безпощаден за Черноморец и приключи с дабъл-дабъл от 36 точки и 21 борби. Константин Коев добави 33 и 10 борби. Дианте Болдуин оформи първия трипъл-дабъл в лигата през сезона – 25 точки, 16 борби и 13 асистенции. Уендъл Люис се разписа с 16 точки и 5 борби.

Брейди Роуз и Дерик Джийн бяха най-резултатни за Берое с по 24 точки. Симеон Илиев също стигна до двойните показатели – 18 и 11 борби. Павел Маринов отбеляза 16 точки плюс 17 борби. Кейлъб Бишъп остави срещу името си – 15 и 10 борби. Джеймс Гавин остана с 13 точки и 7 асистенции. В игра не бе Николай Стоянов, получил контузия в последния мач на тима си от груповата фаза на Delasport Балканска лига.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Бургазлии имаха аванс от 17 точки, стигнали до нея чрез Марвин Смит, Уендъл Люис, Дианте Болдуин и Константин Коев. Берое обаче не се предаде и чрез Дерик Джийн, Джеймс Гавин и Брейди Роуз успя да я заличи и се докопа до продължение след 78:78 в края на редовното време. 

В първите допълнителни 5 минути старозагорци излязоха напред с 86:79 чрез Симеон Илиев и Брейди Роуз. Бургазлии пък останаха без своя президент Васил Стоянов, който бе помолен от съдиите и делегата на срещата Румен Калпакчиев да напусне залата, след като явно не бе доволен от някои реферски отсъждания. Това обаче не попречи на домакините да стигнат до второ продължение чрез Марвин Смит и Ангел Пейчинов, фиксирали 88:88.

Във вторите добавени 5 минути ситуацията се повтори, а двата отбора просто отказваха да спрат да играят. За това се погрижи Дианте Болдуин с кош за 96:96. В третото продължение Берое дръпна с 6 точки, но Борис Войков, Дианте Болдуин, Константин Коев доближиха Черноморец на 104:105. Без спиране Болдуин прати мача в четвърто продължение, след като вкара и трите си опита от фаул линията за 109:109.

В следващите 5 минути Константин Коев даде импулс на Черноморец със 118:111 след три поредни тройки. Брейди Роуз и Михаил Комбаков върнаха водачеството на Берое за 119:118. Отново Коев с кош и далечен снаряд постави “акулите” напред със 123:119. Роуз намали до 121:123 и това бе всичко.

И ОЩЕ: Старозагорци вече имат баланс от 8-7, като заемат трето място в класирането, докато бургазлии се изравниха с петия Академик Пловдив, като и двата състава имат по 7 успеха и 8 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 февруари Черноморец ще гостува на Спартак Плевен, а 7 дни по-късно Берое ще излезе срещу Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани