11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаОгромно признание от Макаби Тел Авив за Пини Гершон (видео)

Огромно признание от Макаби Тел Авив за Пини Гершон (видео)

Бившият селекционер на българския национален отбор влиза в Залата на славата на израелския гранд

Бившият селекционер на българския национален отбор Пини Гершон ще бъде въведен в Залата на славата на Макаби Тел Авив. Това ще се случи по-късно днес, преди двубоя от 26 кръг в Евролигата между израелския гранд и ЦСКА Москва.

70-годишният специалист има във визитката си 8 сезона начело на Макаби Тел Авив. С него Пини Гершон достига до общо 17 трофея, включително 2 от Евролигата (2004 и 2005 г.) и 1 от СупроЛигата през 2001 г. Освен това, има още 7 титли на Израел и 7 Купи на страната.

Аз съм роден и израснал с този клуб. Направих всичко по силите си, за да се отплатя на ръководството за доверието и възможностите, които получих по време на моята кариера. Благодаря на всички, които помогнаха да спечеля титли с Макаби„, споделя Пини Гершон.

В Зала на славата на Макаби Тел Авив тази вечер заедно с Пини Гершон ще влезе и Цвика Шерф, който има 11 сезона като част от клуба. В тях наставникът завоюва общо 16 трофея (10 шампионски титли и 6 Купи на Израел).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани