9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаФелипе Рейес влиза в клуба на легендите в Евролигата (видео)

Фелипе Рейес влиза в клуба на легендите в Евролигата (видео)

Още едно признание за кариерата на бившия баскетболист на Реал Мадрид

Още едно признание за своята кариера ще получи Фелипе Рейес. 41-годишният бивш баскетболист ще влезе в клуба на легендите в Евролигата. Това ще се случи по време на специална церемония, която ще се проведе утре (11 февруари) преди „Ел Класико“ между Реал Мадрид и Барселона.

Фелипе Рейес, който сложи край на своя професионален път през миналото лято, ще се присъедини към списъка с играчи, оставили огромна следа в турнира на богатите. В него са още Шарунас Ясикевичус, Хуан Карлос Наваро, Рамунас Шишкаускас, Тео Папалукас, Димитрис Диамантидис и Мирсад Туркчан.

По време на своята кариера Фелипе Рейес преминава през испанските Естудиантес и Реал Мадрид. На сметката си има трофеите в Евролигата през 2015 и 2018 г., както и златото в турнира Еврокъп от 2007 г. Носител на Междуконтиненталната купа от 2015 г., като има още 7 шампионски титли на Испания, 6 Купи и 5 Суперкупи на страната си.

Попада в Идеалния отбор на Евролигата преди 7 години. MVP на испанската ACB лига през 2009 и 2015 г., както и Най-полезен играч на финалите в испанския елит през 2007 и 2013 г. Четири пъти е в Идеалния тим на шампионата на Испания.

Фелипе Рейес е втори във вечната ранглиста по борби в нападение в Евролигата (705), втори по борби (1799) и успешни наказателни удари (967), трети по изиграни мачове (357) и осми при реализаторите (3029 точки).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани