11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаОбсъждат възможността България да бъде сред домакините на европейско за жени

Обсъждат възможността България да бъде сред домакините на европейско за жени

Това се е случило на среща на министъра на спорта Димитър Илиев с Камил Новак

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с изпълнителния директор на ФИБА Европа Камил Новак.

В разговора участваха също заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, президентът на Българската федерация по баскетбол и член на Управителния съвет на FIBA Европа Георги Глушков, ръководителят на отдел „Национални федерации и спорт“ към FIBA Европа Радмила Василева-Търнър и изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол и член на Младежката комисия към FIBA Европа Филип Виденов.

В рамките на срещата беше обсъдена и възможността България да бъде една от страните-домакин на Европейското първенство по баскетбол за жени през 2025 г., което ще осигури директно участие на нашия национален отбор.

„Щастливи сме, че министърът на спорта ни прие. Успяхме да споделим нашите виждания за развитието на баскетбола с акцент към подрастващите. Споделихме с него и акцентите в новия 4-годишен стратегически план, който предстои да представим през октомври.

Камил Новак отново ни похвали  като сериозен организатор на турнири и подчерта доброто партньорство на федерацията с ФИБА“, разказа президентът на БФБаскетбол Георги Глушков за срещата.

ПрезGoogle.com
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани