Луиджи Датоме слага край на кариерата си след световното първенство

35-годишният баскетболист ще остане част от Армани Милано, но в друга роля

563

Италианският баскетболен национал Луиджи Датоме обяви, че ще прекрати състезателната си кариера след Световното първенство за мъже по-късно през лятото. 35-годишният Датоме ще остане част от досегашния си клубен отбор Армани Милано, но в друга роля.

В последния сезон италианецът игра в 6 мача от Евролигата, записвайки средно 3.7 точки и 0.8 борби. Най-добър в кариерата му бе 2015/2016, в който той постигна средно 12.4 точки, 4.4 борби и 1.9 асистенции с екипа на турския Фенербахче в 29 двубоя в Евролигата. С гранда от Истанбул той спечели титлата в най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол през 2017 година.

Луиджи Датоме игра още за отборите на Монтепаски, Скафати, Виртус Рома, Детройт Пистънс и Бостън Селтикс. Три пъти е ставал шампион на Италия и три пъти е печелил титлата на Турция.

Световното първенство по баскетбол за мъже ще се проведе от 25 август до 10 септември в Япония, Филипините и Индонезия. Италия е в група А заедно с отборите на Ангола, Доминиканската република и Филипините.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКBta.bg
Предишна статияДевойките не успяха на 1/4-финалите на европейското (видео)
Следваща статияОбсъждат възможността България да бъде сред домакините на европейско за жени
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."