18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияНови 1000 лв. от глоби за НБЛ

Нови 1000 лв. от глоби за НБЛ

От лигата наложиха санкции, заради технически нарушения и неизправни измервателни уреди

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ обявиха наказанията след отложените мачове от 13-ти, 14-ти и 16 кръг. От лигата наложиха санкции на обща стойност 1000 лв, заради технически нарушения и неизправни измервателни уреди. 

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ:

„На заседание, проведено на 7.03.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Чавдар Зехиров  – дежурен представител на БФБ от среща №77 между отборите на Левски и Спартак Плевен, проведена на 05.03.2022 г. в гр. София. Въз основа на доклада ДАС реши:

– Налага на Цветомир Чернокожев, състезател с №14 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №77 между отборите на БК „Левски“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 05.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Цветомир Чернокожев – състезател с №14 от отбора на БК „Левски“. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на Божидар Аврамов, състезател с №10 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №77 между отборите на БК „Левски“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 05.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Божидар Аврамов – състезател с № 10 от отбора на БК „Спартак Плевен“. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

ДАС разгледа и доклада на  Румен Калпакчиев – дежурен представител на БФБ от среща №61 между отборите на Спартак Плевен и Рилски спортист, проведена на 02.03.2022 г. в гр. Плевен и реши:

– Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща №61 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Рилски спортист”, проведена на 02.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че бе отправено указание до клуба с решение на ДАС от 14.10.2021г. и нередовностите все още не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

Налага на БК „Спартак Плевен“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено на отборната скамейка в среща №61 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Рилски спортист”, проведена на 02.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на отборната скамейка на БК „Спартак Плевен“ е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона, което предопределя размера на наказанието.“

Въз основа на доклада на Пламен Минков – дежурен представител на БФБ от среща №66 между отборите на Шумен и Ямбол, проведена на 03.03.2022 г. в гр. Шумен ДАС реши:

– Налага на Маркъс Майърс, състезател с №33 от отбора на БК „Шумен“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №66 между отборите на БК „Шумен“ и БК „Ямбол“, проведена на 03.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Маркъс Майърс – състезател с № 33 от отбора на БК „Шумен“. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани