21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияБалкан издържа срещу Ямбол (видео)

Балкан издържа срещу Ямбол (видео)

Ботевградчни с 6 поред в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан спечели за шести пореден път в НБЛ. Отборът на Небойша Видич надделя над Ямбол със 79:70 като гост в последен мач от 19 кръг в родния шампионат. Ботевградчани вече имат баланс от 15-4, като заемат второ място в класирането, докато ямболии са осми с 6 успеха и 13 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Амад Рори завърши с 21 точки и 5 борби за Балкан. Крисчън Джоунс добави 16 и 11 борби. Николай Грозев се отчете с 12 точки.

Тадж Ридли бе най-резултатен за Ямбол с 21 точки и 8 борби. Алонзо Кембъл се разписа с 15 и 7 борби. Александър Матушев остана с 12 точки и 5 борби.

И ОЩЕ: Ботевградчани бяха без Дивон Уошингтън, който е с лека травма след предишния мач на тима си. От другата страна Джеремая Пейдж не игра за домакините, както и По Брайънт. 

СПЕЦИАЛЕН МОМЕНТ: Преди началото на двубоя един от най-изтъкнатите специалисти в работата с подрастващи у нас Здравко Янчев бе награден с плакет от президента на БФБ Георги Глушков по повод 70-годишния си юбилей.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Амад Рори и Крисчън Джоунс дадоха импулса на Балкан в началото за 16:10, но ямболии намалиха до 4 точки чрез Александър Матушев и Тадж Ридли. Балкан все пак стигна до 28:20 след 10 минути игра. През втория период домакините на няколко пъти сведоха пасива си до 3 точки чрез Александър Матушев, но Амад Рори държеше „зелените“ на лидерска позиция. Ямбол не се отказваше и се оказа на 1 точка зад съперника си, воден от Матушев и Ридли. Отново Рори и Крисчън Джоунс изведоха Балкан до 45:40. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Ямбол успяваше да държи гостите близо и през третия период, заради успешни акции на Алонзо Кембъл и Тадж Ридли. Все пак ботевградчани намериха начин да стигнат до +10 в своя полза чрез Денислав Вутев, Крисчън Джоунс и Амад Рори. През последната част Николай Грозев и Дерик Маркс опазваха двуцифрената преднина на Балкан, но ямболии отговориха чрез Тадж Ридли и Кръстан Кръстанов за 68:75. Амад Рори и Николай Грозев в края подпечатаха успеха на отбора си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 март Балкан ще приеме Спартак Плевен, а Ямбол ще домакинства на Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани