18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНационални отбориНационалите отново ще играят в Ботевград

Националите отново ще играят в Ботевград

На 26 февруари България ще приеме Португалия в "Арена Ботевград"

Националният отбор на България отново ще играе домакински мач в „Арена Ботевград“. Баскетболистите, водени от Росен Барчовски, ще посрещнат тима на Португалия в последния си двубой от група F на предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025 година на 26 февруари именно в Ботевград.

Градът се превърна в традиционно място за домакинство на представителния тим по баскетбол на страната, но за последно отборът имаше мач там през февруари миналата година (срещу Чехия), заради проблем с хотелското настаняване.

България проведе последните си три домакинства в Самоков, където националите приеха Литва през юли 2022 г. в двубой от квалификациите за Световното първенство, а през август в „Арена Самоков“ се състояха срещите с Кипър и Румъния от пресявките за Евробаскет 2025.

В официалния сайт на Международната федерация по баскетбол (ФИБА) двубоят България – Португалия вече е заявен за „Арена Ботевград“ на 26 февруари от 18.00 ч.

Преди това националите имат още един мач от групата, като на 23 февруари ще гостуват на Румъния в Плоещ. Към момента България заема второ място във временното класиране с 3 победи и 1 загуба, а лидер е тимът на Португалия с 4 успеха.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани