20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Литва помете Гърция за едно полувреме и е на 1/4-финал...

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Литва помете Гърция за едно полувреме и е на 1/4-финал (видео)

Момчетата на Казис Максвитис са с пълен актив от победи, подобно на САЩ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Литва се присъедини към групата на тимовете, които ще играят на 1/4-финалите на световното първенство, заедно със САЩ. В Манила момчетата на Казис Максвитис изнесоха лекция на Гърция след 92:67 в среща от група J на шампионата на планетата.

И ОЩЕ: Литовците и американците са с еднакъв актив в този поток – по 4 победи. Двата състава ще излязат един срещу друг в неделя (3 септември) от 15.40 ч. Трети и четвърти са съответно Черна гора и Грузия с по 2 успеха и 2 поражения, но няма как да продължат напред.

НАЙ-ДОБРИ: Рокас Йокубайтис даде тон на Литва с 19 точки и 6 асистенции. Игнас Браздейкис го последва с 18. Йонас Валанчиунас и Еймантас Бенджиус вкараха по 15 точки, като първият грабна и 9 борби.

Томас Уолкъп бе най-резултатен за Гърция с 21 точки, 8 борби и 7 асистенции. Янулис Ларенцакис остана със 17.

КЛЮЧЪТ: Гърците имаха аванс от 4 точки на голямата почивка за 43:39. След паузата обаче всичко, което можеше да се обърка за южните ни съседи, се случи. Дуото Рокас Йокубайтис и Игнас Браздейкис даде импулс на литовците, които обърнаха до 65:58 в своя полза след 30 минути. В последната четвърт сребърният медалист от Евробаскет 2015 лимитира съперника до 9 точки, отговаряйки с 28, за да стигна до категоричното 92:67.

СТАТИСТИКА ОТ ЛИТВА – ГЪРЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани