15.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНационални отбориНационалките в Самоков срещу Сърбия

Националките в Самоков срещу Сърбия

Срещата ще бъде на 12 февруари

Женският национален отбор посреща eвропейския шампион Сърбия в Самоков. Дамите ще изиграят в „Арена Самоков“ последния си мач от квалификациите за Евробаскет срещу действащия първенец на Стария континент на 12 февруари, като мачът е с начален час 18:00.

През 2022 г. Самоков прие мъжкия национален отбор за три домакинства в Самоков, където националите приеха Литва през юли 2022 г. в двубой от квалификациите за световното първенство, а през август в „Арена Самоков“ се състояха срещите с Кипър и Румъния от пресявките за Евробаскет 2025.

Дамите играха срещу другия си съперник в тази квалификация – Хърватия в „Арена Ботевград“ на 11 ноември 2021 г. Тогава българките показаха много дух и характер, но отстъпиха със 73:84.

В Самоков пък женският баскетбол е в подем след възраждането на женския тим в града и отличията, които девическите гарнитури донесоха на града, включително – световна титла за ученички миналата година.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани