19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЛайфстайлМузей на Леброн Джеймс отваря врати в родния му град в края...

Музей на Леброн Джеймс отваря врати в родния му град в края на месеца

Мечтата ми винаги е била да имам място, което да ми позволява да споделям пътя си с моите фенове от цял ​​свят, признава 4-кратният шампион в НБА

Една от звездите в НБА Леброн Джеймс ще се сдобие със собствен музей. Той ще бъде открит на 25 ноември в родния му град Акрън, щата Охайо, съобщават американските медии.

Според информацията, музеят представя пътя на 38-годишния баскетболист от детството му, през гимназията, Олимпийските игри, драфта, както и периодите му в Кливланд, Маями и Лейкърс.

Посетителите ще могат да видят и уникални предмети от колекцията на крилото, включително белия костюм, с който той присъства на церемонията за драфта в НБА през 2003 г., емблематичен екип от мача „Аll-American“, както и таблото от гимназията „Сейнт Винсънт-Сейнт Мери“, където Леброн показва уменията си.

Мечтата ми винаги е била да поставя града на картата, да имам място у дома, което да ми позволява да споделям пътя си с моите фенове от цял ​​свят. Това означава много за мен“, казва в своe изявление Леброн Джеймс.

206-сантиметровият играч започна своя 21-ви сезон в НБА. Във визитката си има титлите в най-силното първенство в света от 2012 г. и 2013 г. с Маями, от 2016 г. с Кливланд и от 2020 г. с „езерняците“.

Реализатор №1 в НБА за всички времена. Носител на 4 награди за Най-полезен играч, както и на 4 такива за MVP на финалите. Има на сметката си още 19 участия в Мача на звездите отвъд океана, а освен това, три пъти e избиран и за Най-полезен в него.

13 пъти попада в Идеалния отбор на сезона в НБА. Освен това, има 3 селекции във Втория тим и 3 в Третия състав. 5 пъти е част от Тима на защитниците. Новобранец №1 в лигата през 2004 г. Най-добър реализатор в нея през 2007/2008. №1 по асистенции през 2019/2020. Част от Символичния отбор по случай 75-тата годишнина на НБА.

Двукратен златен олимпийски медалист със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012. Има и бронз от Игрите в Атина през 2004 г., както и трето място от световното първенство в Япония през 2007 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани