7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 7 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 7 кръг в НБЛ

Гостуващите отбори определено доминираха в срещите от този кръг

Гостуващите отбори определено доминираха в срещите от 7 кръг в НБЛ. Изключение бе единствено Академик Пловдив, който защити честта на домакините след 87:58 над Спартак Плевен. В останалите мачове Балкан надви Левски Лукойл с 68:66, Черноморец се справи с Ямбол с 89:84, а Берое се наложи над Черно море Тича със 78:62.

Eто и кои попаднаха в Идеалната петица на кръга на bball.bg:

1. Дарин Иванов (Ямбол) – КПД 26

Напоследък Дарин Иванов наистина e в добра форма, а играта му срещу бургазлии го доказа, макар че тимът му загуби. Гардът повтори най-доброто си постижение по резултатност през този сезон в лигата, като подобри личните си показатели по борби и асистенции. При стрелбата си той бе 5/9 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 17 точки, 7 борби, 6 асистенции, 1 открадната топка, 33 минути

2. Брейди Роуз (Берое) – КПД 29

Брейди Роуз изнесе най-силния си мач с екипа на старозагорци във Варна, а в това две мнения няма. Американецът премина границата от 20 точки за втори път през 2020/2021 в първенството, като обнови и личните си рекорди по борби и асистенции. Гардът бе 2/3 от средно разстояние, 6/7 от тройката и 1/1 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 23 точки, 5 борби, 4 асистенции, 25 минути

3. Томислав Минков (Академик Пловдив) – КПД 23

19-годишният баскетболист показа на треньора си Йордан Янков, че може да му има доверие. Томислав Минков се развихри срещу Спартак и бе близо до първия си дабъл-дабъл в лигата, като за първи път регистрира двуцифрен точков актив в среща на Академик. При стрелбата си той бе 5/8 за две точки, 1/1 от далечна дистанция и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 15 точки, 9 борби, 1 асистенция, 1 чадър, 21 минути

4. Марвин Смит (Черноморец) – КПД 24

„Акулите“ определено се справят добре през този месец, а последният им успех в НБЛ е със заслугата на Марвин Смит. Крилото е под пада за Черноморец в последно време, като доказа това и при визитата на отбора си в Ямбол. Американецът премина за първи път 20-точковата бариера след 7/11 от средно разстояние, 3/4 зад арката и 1/3 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 21 точки, 7 борби, 1 асистенция, 2 откраднати топки, 1 чадър, 36 минути

5. Дарко Балабан (Балкан) – КПД 24

Най-добрият двубой на сърбина в НБЛ донесе и победа на Балкан в дербито с Левски Лукойл. Центърът фиксира първия си дабъл-дабъл в шампионата, като обнови и личното си постижение по овладени под двата ринга топки с екипа на “зелените”. При стрелбата си Дарко Балабан бе 6/8 за две точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 14 точки, 11 борби, 1 асистенция, 1 чадър, 31 минути

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Брейди Роуз – MVP на BBALL.BG за 7 кръг в НБЛ

Робърт Георгиев – най-добър шести играч на BBALL.BG за 7 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани