15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАЛеброн Джеймс стори немислимото! Краля е Реализатор №1 в НБА за всички...

Леброн Джеймс стори немислимото! Краля е Реализатор №1 в НБА за всички времена (видео)

Много ви благодаря, че ми позволихте да бъда част от нещо, за което винаги съм мечтал, каза през сълзи Леброн Джеймс, след като пое щафетата от легендата Карим Абдул-Джабар

Немислимото е факт! Постижението на легендата Карим Абдул-Джабар от 1984 г. и неговите 38 387 точки в НБА вече са в историята. Носителят на 6 шампионски титли в лигата предаде лично щафетата на една от звездите отвъд океана Леброн Джеймс, който се превърна в Реализатор №1 в най-силното първенство в света за всички времена. Това се случи пред около 20 000 зрители в „Стейпълс сентър“, в Лос Анджелис при загубата на Лос Анджелис Лейкърс от Оклахома със 130:133.

След 20 сезона в НБА, преминали през тимове като Кливланд, Маями и Лос Анджелис Лейкърс, и след 4 трофея в своята визитка, Краля се изкачи на върха във вечната ранглиста на най-добрите стрелци в лигата с кош от 6.4 м., дошъл 10.9 секунди преди края на третата част. След като стори това Леброн Джеймс вдигна и двете си ръце, гледайки към небето, а около него се наредиха немалко фотографи. Публиката пък избухна в овации и във възгласи „MVP, MVP„.

Двубоят бе прекъснат за кратка церемония, в която участие взеха майка му Глория, съпругата на Леброн – Савана и трите им деца, както и самият Карим Абдул-Джабар и комисарят на НБА Адам Силвър.

„Рекорд, който стои почти 40 години“, каза Силвър. „Много хора смятаха, че никога няма да бъде подобрен. Леброн, ти си най-добрият реализатор в НБА за всички времена. Поздравления.

След това Карим Абдул-Джабар символично подаде на крилото на Лейкърс баскетболна топка, докато двамата позираха за снимки, преди Джеймс да вземе микрофона, за да се обърне към тълпата.

Просто искам да кажа – благодаря – на верните на Лейкърс. Вие сте единствени по рода си. Да бъда в присъствието на такава легенда като Карим, това означава толкова много за мен. Много е смиряващо“, сподели Джеймс и продължи: „Моля, аплодирайте капитана, моля… На красивата ми съпруга, дъщеря ми, двете ми момчета, приятелите ми… човече, всички, които някога са били част от този път с мен през последните 20 години… 20 и повече години – просто искам да кажа, че съм ви много благодарен, защото нямаше да съм аз без всички вас.

И на НБА, на Адам Силвър, на покойния, велик Дейвид Стърн, много ви благодаря, момчета, че ми позволихте да бъда част от нещо, за което винаги съм мечтал„, добави в емоционалната си реч носителят на 4 награди MVP в най-силното първенство в света.

38-годишният Леброн Джеймс започна двубоя срещу Тъндър с общо 38 352 точки, като към тях добави още 38, за да се превърне в Реализатор №1 в историята на НБА в своя 1410-ти мач. В кариерата си досега роденият в Акрън, щата Охайо баскетболист записва средно по 27.2 точки на среща.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

8 КОМЕНТАРИ

  1. […] Реализатор №1 в НБА за всички времена. Носител на 4 награди за Най-полезен играч, както и на 4 такива за MVP на финалите. Има на сметката си още 19 участия в Мача на звездите отвъд океана, а освен това, три пъти e избиран и за Най-полезен в него. […]

  2. […] Леброн Джеймс е Реализатор №1 в НБА за всички времена с общо 38 652 точки. През миналия сезон с екипа на своя Лос Анджелис Лейкърс 38-годишният баскетболист записва средно по 28.9 точки, 8.3 борби и 6.8 асистенции в общо 55 мача в най-силното първенство в света. […]

  3. […] Реализатор №1 в НБА за всички времена. Носител на 4 награди за Най-полезен играч, както и на 4 такива за MVP на финалите. Има на сметката си още 19 участия в Мача на звездите отвъд океана, а освен това, три пъти e избиран и за Най-полезен в него. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани