Седмо място за младежите на европейското в Грузия (видео)

Националите до 20 г. биха Северна Македония в последния си мач в Тбилиси

557

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за младежи зае 7-мо място на европейското първенство, Дивизия Б. В „Арена Тбилиси“, в столицата на Грузия отборът на Георги Младенов надви Северна Македония с 69:64 в последния си мач от турнира.

И ОЩЕ: Националите до 20 г. приключват участието си на турнира с баланс от 3-3. 

НАЙ-ДОБРИ: Константин Костадинов наниза 22 точки за България, които допълни със 7 борби. Емил Стоилов оформи дабъл-дабъл – 16 и 14 борби. Михаил Комбаков се включи от пейката с 12 точки.

Марко Милованович бе най-добър за Северна Македония с 18 точки и 9 борби. Лука Савиклекич реалзира 14 плюс 5 борби. Амар Хот остана с 10 точки и 13 борби.

РАЗВИТИЕТО: Националите до 20 г. започнаха по-добре и поведоха със 17:9 след успешни акции на Мартин Ангелов, Константин Костадинов и Емил Стоилов. Македонците обаче отвърнаха и чрез Павел Данайловски, Амар Хот и Лука Савиклекич изравниха за 21:21 в края на първата част. През втория период надлъгването продължи преди Виктор Гергов, Емил Стоилов и Константин Костадинов да фиксират 43:38 в полза на България.

След паузата нашите направиха преднината си двуцифрена, след като Лъчезар Тошков, Константин Костадинов и Михаил Комбаков бяха точни за 53:43. Отборът от западната ни съседка обаче сведе пасива си до 5 точки след тройка на Лука Савиклекич, но младежите държаха лидерството чрез Дамян Минков и Виктор Гергов за 60:51 в края на третата четвърт. През последните 10 минути ситуацията се повтори и македонците се доближиха след 64:67, но два успешни наказателни удара на Константин Костадинов сложиха точка на спора.

СТАТИСТИКА ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя: 

Предишна статияОще един успех за националките до 16 г.
Следваща статияСезон №10 за Васил Бачев в Академик
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."