10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАДеймиън Лилард получи най-вдъхновяващата награда на НБА (видео)

Деймиън Лилард получи най-вдъхновяващата награда на НБА (видео)

Гардът на Портланд стана Съотборник на годината

Деймиън Лилард е новият носител на най-вдъхновяващата награда, която НБА връчва. Гардът на Портланд ще прибере приза за Съотборник на годината, съобщават медиите отвъд океана.

Според информацията, лидерът на Трейл Блейърс е получил 40 първи места в анкета, проведена сред 303-ма активни баскетболисти. Това му носи общо 1012 точки. Крис Пол е втори с общо 1001 точки. Топ 5 допълват Юдонис Хаслем, Кайл Лаури и Бобан Мариянович.

Наградата за Съотборник на годината в НБА носи имената на двама бивши баскетболисти от Сакраменто Джак Туайман и Морис Стоукс. Те делят една съблекалня от 1955 до 1958 г. Кариерата на Стоукс обаче е прекъсната след тежко падане по време на двубой срещу Лейкърс, след което е парализиран. Грижите за него изцяло поема Джак Туайман, докато първият не напуска този свят през 1970 г.

Чрез този приз Асоциацията отдава заслуженото на баскетболиста, който се е доказал като най-добрия съотборник чрез лидерството си на паркета и извън него, чрез ангажираността си към своя клуб и като модел за подражание на другите баскетболисти в НБА. Наградата се връчва от 2013 г. насам, а нейни носители през годините са Тим Дънкан, Винс Картър, Дирк Новицки и Чонси Билъпс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани