14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоНационални отбориМладежите навъртяха 17 тройки срещу Косово на европейското (видео)

Младежите навъртяха 17 тройки срещу Косово на европейското (видео)

Националите до 20 г. с втори пореден успех на турнира в Северна Македония

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за младежи записа втора поредна победа във втората фаза на европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в Северна Македония. Тимът на Васил Христов не остави шансове на Косово след 115:80 във втория си мач от тези за разпределение на местата от 9-то до 12-то в крайното класиране.

НАЙ-ДОБРИ: Илиян Пищиков даде тон на България с 24 точки, от които 5 тройки. Иван Спиров бе близо до дабъл-дабъл – 21 и 8 борби. Георги Герганов вкара 12 точки. Константин Костадинов финишира с 11.

Жон Укай бе най-резултатен за Косово с 15 точки. Висар Еюпи и Генц Зекири останаха с по 14, като първият овладя и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Младите „лъвове“ спечелиха всяка една от четирите части на срещата, като най-убедителни бяха във втората, която взеха с 32:20. Националите до 20 г. доминираха под двата ринга, след като овладяха 45 срещу 29 борби за съперника. Освен това, нашите демонстрираха по-точен мерник в стрелбата от тройката – 17/42 срещу 8/24 за косоварите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (16 юли) от 17.00 ч. селекцията на Васил Христов ще излезе срещу Финландия в спора за 9-тата позиция на европейското.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 20 – КОСОВО 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани