10.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНБАМинесота обърна Клипърс за място в плейофите на НБА (видео)

Минесота обърна Клипърс за място в плейофите на НБА (видео)

"Горските вълци" заличиха пасив от 10 точки и стигнаха до победата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Минесота стана вторият тим, който си осигури място в плейофите на НБА през последните часове. „Горските вълци“ отказаха Лос Анджелис Клипърс със 109:104 у дома в първия мач от турнира в Западната конференция. Тимбъруулвс си гарантираха участие в елиминациите за втори път от 2004 г.

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Едуардс поведе колоната на реализаторите за Минесота с 30 точки и 5 борби. Ди`Анджело Ръсел финишира с 29, 5 борби и 6 асистенции. Малик Бийзли се отчете с 12 точки и 6 борби.

Пол Джордж бе най-резултатен за Клипърс с 34 точки, 7 борби и 5 асистенции. Реджи Джаксън остави срещу името си 17, 7 борби и 5 асистенции. Норман Пауъл остана с 16 точки.

КЛЮЧЪТ: „Ножиците“ имаха аванс от 10 точки в началото на последната четвърт, след като тройка на Реджи Джаксън фиксира 93:83 в тяхна полза. Тимбъруулвс обаче не се забавиха и на бърза ръка заличиха изоставането си, а далечен снаряд на Ди`Анджело Ръсел им донесе преднина за 97:95 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в НБА Минесота ще спори с Мемфис. Играе се до четири успеха от седем мача. Първият е в събота (16 април).

Клипърс ще се борят за последното място в елиминациите на Запад с победителя от Сан Антонио/Ню Орлиънс.

СТАТИСТИКА ОТ МИНЕСОТА – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани