8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияФеновете ще се докоснат до трофея от Евробаскет 2022 на 26 март

Феновете ще се докоснат до трофея от Евробаскет 2022 на 26 март

Отличието ще гостува в "Арена Ботевград" по време на полуфиналите в турнира за Купата на България

С най-ценния европейски трофей – Купата на Евробаскет 2022, ще могат да се снимат феновете по време на полуфиналите на Купата на България. Трофеят ще гостува в Ботевград в събота (26 март) в „Арена Ботевград“.

Посланици на Trophy Tour за България са членът на Залата на славата на ФИБА и рекордьор по участия на европейски първенства с екипа на България (5) Атанас Голомеев, капитанът на националния отбор и част от тима на „лъвовете“ и на последния Евробаскет с българско участие Чавдар Костов, старши-треньорът на „трикольорите“ Росен Барчовски и президентът на БФБаскетбол и четирикратен участник на европейско първенство Георги Глушков.

През септември тази година България ще участва на Евробаскет за първи път от 10 години. „Трикольорите“ ни са в група А заедно с действащия световен и трикратен европейски шампион Испания, Турция, Русия, Белгия и домакина Грузия.

Купата на Евробаскет носи името на бившия президент на ФИБА Европа Николай Семашко. Специален достъп ще бъде осигурен и на всички бивши баскетболисти, които са защитавали цветовете на България на европейски финали.

От БФБаскетбол канят всички български баскетболисти, участвали на Евробаскет, в „Арена Ботевград“. От федерацията ще осигурят специален достъп до трибуните. За повече информация можете да се свържете с Тодор Колев от БФБаскетбол – todor@basketball.bg.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани