14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАМайк Браун за Везенков: Колкото повече играе, толкова по-добър става (видео)

Майк Браун за Везенков: Колкото повече играе, толкова по-добър става (видео)

Малко по малко той започва да намира своя ритъм, каза още треньорът на Сакраменто

Треньорът на Сакраменто в НБА Майк Браун не спести похвалите си за Александър Везенков. Крилото реализира 11 точки при триумфа на „кралете“ над Кливланд със 132:120 в последния му мач в лигата.

Саша има страхотно чувство за играта. Той реализира много важни стрелби в този мач. Отваря сериозни пространства за своите съотборници и успява да обърква защитата на съперниците, когато се намира на паркета. Момчетата получават отворени стрелби само заради неговото присъствие. Той прави много от онези малки неща, ще дам пример с онзи момент, при който направи пълен спринт в предно поле и накара защитника да избере да спре топката, а не да пази на нулевия ъгъл. След това Саша остана сам и отбеляза“, коментира Майк Браун след двубоя.

„Той е много здрав физически и може да се бори под коша. Колкото повече играе, толкова по-добър става и ни помага повече. В защита той все повече разбира указанията. Работи много здраво и мога да кажа, че небето му е граница. Малко по малко той започва да намира своя ритъм с повечето минути, които получава“, добави специалистът, който записа своята победа №400 като наставник в НБА.

За българина говори и един от звездите на Кингс ДиАрън Фокс, който се завърна в игра с 28 точки и 6 асистенции.

На него му става все по-комфортно. Когато дойде, не познаваше никого и се нуждаеше от време за адаптация. Това е различен преход за него, защото той идва Европа. Вече започва да изпитва удоволствие от играта, което е много хубаво, както за него, така и за нас, сподели гардът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани