20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Този мач нищо не ми казва

Любо Минчев: Този мач нищо не ми казва

Николай Стоянов каза, че е почувствал доста силна болка, обясни наставникът на Спартак

“Ние нямахме друг избор, освен да търсим тройки в края. Да се върнем с това, защото с нормални и постепенни нападения трудно можеше да стане. Може би променихме защитата и това обърка домакините. Класата на Родни Първис си я има, има го и късметът, че вкара много тежки шутове, които ни върнаха в срещата. Това се случи в последните три минути. Можехме и да спечелим мача заради грешка на противника, но не успяхме“, коментира наставника на Спартак Любо Минчев след поражението от Рилски с 87:88 в среща от 22 кръг в НБЛ.

Не мога да кажа, че загубихме концентрация в началото на последната част, стига с тези оправдания. За мен съперникът игра наистина агресивно и това е един от проблемите ни. Ние нямаме такъв тренировъчен процес, който да поддържаме да се играе така срещу нашите играчи. Това за мен е основно правило да искам да си подготвя отбора срещу такава защита. Когато останах с двама външни играчи, пробвах да вкарам Цветомир Чернокожев да играе на позиция, която е нетипична за него. Това неминуемо води до проблеми в нашето нападение. За мен си имат вина външните играчи, че допуснахме елементарни грешки, да ни откраднат наши топки. Комплекс от тези неща“, каза още треньорът на плевенчани, които приключват втория етап в НБЛ на трето място с баланс от 16-6.

„Този мач нищо не ми казва, нито предните. Аз знам много добре, че до голяма степен ние побеждаваме заради проблеми на съперниците. Не си изключвам усилията на моите играчи. Доста отбори имат проблеми – къде здравословни, къде финансови, напускат играчи. Това оказва негативно влияние, но на нас донякъде ни помогна. При нас има здравословни проблеми, за първи път играем срещу отбор, който има най-минималните проблеми в нашата лига. Победиха ни с една точка, но аз не мога да правя генерални изводи. Аз не си знам отбора, защото ние от подготовката сме само с проблеми. Постоянно сме по 6-7-8 човека на мачове и тренировки, смята той.

„Паузата за националните отбори може да бъде в добър момент за нас, ако всички се оправят, но не всички могат да се включат. Скоро трябва да се включи Джулиън Люис, надявам се да не стане нещо, което отново да го извади извън тренировъчен процес. Същото беше и със Станимир Маринов. Николай Стоянов каза, че е почувствал доста силна болка. Заведоха го веднага на преглед в “Пирогов”. На този етап нищо не можем да кажем. Каза, че е получил сериозна болка и нямаше как да влезе в игра. Ивко Ивков също се контузи“, обясни Любо Минчев.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани