6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияРилски спортист спечели дуела със Спартак и излезе еднолично втори в НБЛ...

Рилски спортист спечели дуела със Спартак и излезе еднолично втори в НБЛ (видео)

11 поред за самоковци в родния елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист спечели дуела за второто място в края на втория етап в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ отборът на Любомир Киров надви Спартак с 88:87 в първия мач от 22 кръг в родния елит. Самоковци са с баланс от 17-5 след 11 поред, докато плевенчани имат в актива си 16 победи и 6 загуби са трети.

И ОЩЕ: Травма в рамото в края на втория период получи баскетболистът на Спартак Николай Стоянов, като той не успя да завърши срещата. Ивко Ивков също изпита болка в крака.

НАЙ-ДОБРИ: Джоузеф Лоусън приключи с 18 точки за Рилски спортист. Майкълин Скот добави 16 и 6 асистенции. Александър Янев се отчете с 14 точки и 6 борби. Джон Флорвиъс регистрира 11.

Родни Първис бе най-резултатен за Спартак с 28 точки и 6 борби. Цветомир Чернокожев остави срещу името си 15 и 7 борби. Талиб Зана остана с 14 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата тима стояха равностойно на паркета в първата част, като си отбелязаха по 20 точки. Надлъгването продължи и във втората преди домакините да вземат аванс от 9 точки за 39:30 чрез Мирослав Васов, Майкълин Скот, Александър Янев и Джон Флорвиъс. Спартак обаче реагира и чрез Цветомир Чернокожев, Родни Първис, Ивко Ивков и Константин Тошков намали до 42:43. Два успешни наказателни удара на Джоузеф Лоусън фиксираха 45:42 в полза на самоковци.

След паузата гостите направиха серия от 18-9, дело на Родни Първис, Цветомир Чернокожев, Брайънт Томас и Алекс Ломас, за да обърне до 60:54. Рилски отвърна с помощта на Майкълин Скот, Чавдар Костов, Александър Янев и Джоузеф Уолсън за 65:65. В последните 10 минути Рилски дръпна с 15 точки след успешни акции на Джоузеф Лоусън, Деян Карамфилов, Александър Янев и Джон Флорвиъс за 87:72.  Талиб Зана, Константин Тошков, Родни Първис, Цветомир Чернокожев и Алекс Ломакс, дадоха надежди на Спартак за 87:88. Рилски остана без Флорвиъс в края, след като той напусна за 5 лични нарушения. В последната си атака в мача домакините допуснаха грешка, а Родни Първис не успя в последните си два опита за стрелба, макар че при последния претендираше за фаул срещу себе си, но такъв така и не получи и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Пауза за националните отбори и европейските квалификации. Очаква се мачовете в НБЛ да се подновят в началото на март. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Стопяването на нашата разлика в края се случва за пореден мач. Ние водим и изпускаме инициативата. Да, Родни Първис вкара много тежки шутове, не е лесно, но това е неговата класа. Позволихме на гостите да се върнат, направихме лоши нападения в този момент и съответно грешни защити. Имаха шанс да спечелят мача, но ние започнахме не по начина, по който трябва да стартираме. Не мисля, че бяхме подценили Спартак, не можеш да подценяваш този отбор, защото е добър. След това не се получи нашата игра. Реално играхме една част, в която направихме разликата. През останалото време гледахме как Спартак играе“, заяви треньорът на Рилски спортист Любомир Киров след успеха над плевенчани с 88:87. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани