10.5 C
София
петък, май 10, 2024
НачалоБългарияЛюбомир Киров: Реално играхме една част, в която направихме разликата

Любомир Киров: Реално играхме една част, в която направихме разликата

Този мач е хубав, защото показа, че не сме непобедим отбор, заяви треньорът на Рилски спортист

„Стопяването на нашата разлика в края се случва за пореден мач. Ние водим и изпускаме инициативата. Да, Родни Първис вкара много тежки шутове, не е лесно, но това е неговата класа. Позволихме на гостите да се върнат, направихме лоши нападения в този момент и съответно грешни защити. Имаха шанс да спечелят мача, но ние започнахме не по начина, по който трябва да стартираме. Не мисля, че бяхме подценили Спартак, не можеш да подценяваш този отбор, защото е добър. След това не се получи нашата игра. Реално играхме една част, в която направихме разликата. През останалото време гледахме как Спартак играе“, заяви треньорът на Рилски спортист Любомир Киров след успеха над плевенчани с 88:87.

„Може би си мислехме си, че ще победим по-лесно, тъй като бяхме домакини. Спартак се опита да убие бързото темпо, донякъде му се получи. Този мач е хубав, защото показа, че ние не сме непобедим отбор. Ще ни трябва още време да работим и да се подобряваме, особено по време на паузата, за да бъдем по-добри в третия етап“, каза още наставника на самоковци, които са еднолично втори в класирането с баланс от 17-5.

„Трябва да бъдем добре физически и всеки да иска да го прави по най-добрия начин. Казал съм на моите играчи, че те печелят време основно със защита и след това нападението ще дойде, защото те са добри баскетболисти и добри нападатели. Всеки баскетболист обич да играе в нападение, но се изисква се постоянство, независимо с каква петица сме на игрището. То започва винаги от тренировка“, допълни бившият гард.

Аз съм много доволен от израстването на отбора. Показваме отборна игра, всеки върши ролята, която има. За себе си мога да кажа, че съм една идея по-уверен. Надявам се след тези мачове да си направя анализите и да съм по-добър в следващите“, завърши Любомир Киров.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани