8.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоЕвропаЛюбо Минчев: Имаше голямо желание, но няма да търсим извинения

Любо Минчев: Имаше голямо желание, но няма да търсим извинения

Когато се сблъскаме с реалността, е по-различно от българското първенство, допълни треньорът на Спартак

Няма да се оправдаваме, няма как да говорим, че не са ни стигнали физическите сили. Бристъл игра на 6 и 8 октомври, имаше и пътуване, а днес сме 11-ти. Нямаме право на извинения от тази гледна точка. Като изключим първите минути, в които играхме добре, след това допуснахме грешки на пик енд рол. Имахме проблеми и в нападение„, бе мнението на треньора на Спартак Любо Минчев след загубата със 73:90 от Бристол Флайърс в първия мач от Европейската северна лига.

„Брад Грийн изигра своя мач на сезона. Допреди това не се представяше толкова убедително в английското първенство, като изключим първия официален двубой на Бристъл. Смятам, че неговите точки дойдоха от нашите проблеми в защита на пин енд рол. Със сигурност имаше голямо желание в част от играчите, но няма да търсим извинения. Гостите играха по-добре от нас в офанзивен и дефанзивен план“, добави наставникът на плевенския тим.

Джон‘ Ил Фъджет има още неща да учи, особено тези, които в европейския баскетбол са доста по-различни от американския и с които той е свикнал в колежа. Има доста неща, които трябва да започне да чете и да реагира правилно на тях по време на мач. За мен представянето на британците не е изненада. Изгледал съм пет от шестте им срещи, но това няма никакво значение. Още от самото начало съм видял, че са атлетични, на каква скорост играят и пазят много агресивно. Това е информация, която се подава на играчите, но когато се сблъскаме с реалността, е по-различно от българското първенство“, допълни Любо Минчев.

„Това, че ще имаме един мач на седмица, ще ни позволи да се подготвяме нормално. Това е нещо, което не сме имали до момента, стига да сме здрави. Най-хубавото е, че ще играем веднъж на седмица, което ни дава време за тренировъчен процес. Джулиън Люис взе участие в последните 2-3 тренировки на отбора. Имаше желание да играе срещу Бристъл, но аз сметнах, че няма смисъл да рискувам. Знам те са атлетични и бързи, но той не е на 100% готов. Предполагам, че ако тренира в следващите дни, може и да се включи срещу Миньор 2015, стига да няма проблеми„, каза още той.

„Гледал съм съвсем малко от първия двубой на Миньор в НБЛ. Обикновено един отбор, когато загуби с голяма разлика, след това следва мобилизация. При нас пък може да има спад след концентрацията и еуфорията от този европейски мач. Гледам моя отбор“, завърши Любо Минчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани