12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияСтанимир Маринов: Това е много добър опит, който ще ни помогне

Станимир Маринов: Това е много добър опит, който ще ни помогне

Продължаваме да растем с всеки изминал мач, каза още капитанът на Спартак

След първата част се сблъскахме с реалността, дойде един нелош европейски отбор. Личеше си, че гостите бяха по-добре физически подготвени от нас, малко ни посвършиха батериите. Не успяхме да държим агресията в защита, в нападение също така се справиха много добре, далече от това, което гледахме на видео и баскетбола, който се виждаше. Играят в темпо, нашата цел беше да ги поукротим и да играем повече 5 на 5, но не ни се получи. Направиха много бързи атаки, извадиха и добър процент при стрелбата. Поздравявам ги„, сподели капитанът на Спартак Плевен Станимир Маринов след поражението от Бристол Флайърс със 73:90 в първия мач от Европейската северна лига.

„Аз не се чувствах притеснен от това, че изиграхме първи мач в Европа. Предполагам, че при младите момчета е имало такова влияние в това отношение, но това е много добър опит, който безспорно ще ни помогне и за представянето ни в НБЛ. Ще можем да вдигнем темпото на игра с едно ниво нагоре и да се представяне доста по-добре. Огромното желание при нас също го отдавам на младостта. Има го момента на превъзбуда, в който влизат няколко тройки и всеки иска да покаже какво може“, добави гардът, който отбеляза 15 точки в срещата срещу британците.

„Пак казва, това, което гледахме на видеото, беше далече от това, което показаха те в нашата зала. Играха страхотно. Относно Брад Грийн, не съм виждал център да се движи по този начин на игрището. Всеки мач помага. Тази сгъстена програма, която имаме, само може да ни помогне. Продължаваме да растем с всеки изминал мач„, каза още Станимир Маринов.

Разполагаме с добра ротация, имаме достатъчно баскетболисти. Въпрос на време е да заиграем по-добре. Не съм наблюдавал играта на Миньор 2015, само знам, че загуби в първия кръг от първенството срещу Рилски спортист. Няма да има подценяване, защото ще си вземем поуки от срещата, която изиграхме в Европа и след това ще гледаме напред“, завърши той.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани